Az Asus bemutatta új Eee Box PC EB1501P nettop PC-jét

2010. július 30.
2.6761
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A mai napon felröppent hírek szerint az Asus újabb asztali miniszámítógépéről rántotta le a leplet.

A frissen bemutatott újdonság az EeeBox család legfiatalabb tagja, az üzletek kínálatában pedig Asus EeeBox PC EB1501P típusjelzéssel fog megjelenni. Az új nettop PC az Intel dupla magos Atom processzorával, valamint az nVidia második generációs ION platformjával van tervezve. A rendszer elhelyezése nem jelenthet különösebb problémát, ugyanis mindössze 193 X 193 X 39 milliméteres méretekkel dicsekedhet, amely mellé alig 1,2 kilogrammos tömeg párosul.

Az Asus EeeBox PC EB1501P az Intel NM10 Express chipkészlet köré épül, és a fent említett Intel központi feldolgozó dupla magos, 1,80GHz-re hangolt Atom D525-ös változatával van felvértezve, ami mellé egy 2GB RAM-al feltöltött DDR3-as memóriarendszert társítottak a mérnökök (4GB-ig bővíthető). A képi megjelenítésért az integrált GT218-as grafikus processzor felel, aminek köszönhetően a gép könnyedén megbirkózik a komolyabb erőforrást igénylő feladatokkal is, mint például az 1080p felbontású HD videotartalmak lejátszása. Az adatok tárolásáról egy 250, vagy egy 320GB-os hagyományos merevlemez gondoskodik, de a számítógép konfigurációját kiegészítették még egy DVD Super Multi optikai meghajtóval is.

A mini PC hálózati rendszerét egy Gigabit Ethernet vezérlő, és egy 802.11b/g/n szabványú WiFi modul alkotja. A külső részen található egy több formátumot kezelő kártyaolvasó (SD, SDHC, SDXC, MMC), egy HDMI kimenet, egy eSATA, négy darab USB 2.0, két darab legújabb generációs USB 3.0, egy RJ-45 LAN, egy SPDIF, valamint az integrált audiorendszer fejhallgató és mikrofon csatlakozója. Az újdonságot a Microsoft előtelepített Windows 7 Home Premium operációs rendszerével, valamint fekete és fehér színváltozatban szállítja a cég. Az új Asus EeeBox PC EB1501P várható megjelenési idejéről és áráról a gyártó egyelőre sajnos semmiféle információt nem közölt.
1 hozzászólás

AngryKnight

6 éve, 3 hónapja és 8 napja

hát jó pici

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

gery1113 profiljaDerekhun profilja