Az Asus bemutatta új EeeBox PC EB1007 számítógépét

2010. április 11.
1.8591
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Az idei CeBIT rendezvényen az Asus több nettop számítógépét is bemutatta, de a technikai részleteikre sajnos a kiállításon nem derült fény.

Ezt a hiányt pótolta részben a gyártó, ugyanis a napokban a honlapján felbukkant a CeBIT-en már reflektorfénybe állított, Asus EeeBox PC EB1007 típusjelzésű mini asztali PC-je, aminek köszönhetően immár az újdonság összes paraméterét megismerhetjük. A cég korábbi modelljeihez hasonlóan az új gép helyigényére sem lehet panasz, ugyanis mindössze 223 X 178 X 27 milliméteres méretekkel dicsekedhet.

Az Asus EeeBox PC EB1007 borítása alatt az Intel NM10 Express chipkészlet, és az Intel 1,66GHz-es Atom D410-es központi feldolgozója található, amik mellé egy 1GB 800MHz-es RAM-al feltöltött DDR2-es memóriarendszert társítottak a mérnökök. A képi megjelenítésért az integrált Intel Graphics Media Accelerator 3150-es grafikus processzor felel, az adatok tárolásáról pedig egy 160GB-os hagyományos merevlemez gondoskodik. A különféle hálózatok elérését egy Gigabit Ethernet vezérlő, és egy 802.11b/g/n rendszerű WiFi modul garantálja.

A számítógép külső részén található egy SD, SDHC és MMC formátumokra felkészített kártyaolvasó, egy D-Sub VGA, hat darab USB 2.0, egy eSATA, egy RJ-45 LAN, egy SPDIF, valamint az audiorendszer csatlakozói. Az újdonságot egy előtelepített Microsoft Windows XP Home Edition operációs rendszerrel látta el a cég. Az új Asus EeeBox PC EB1007 várható megjelenési idejéről és áráról a gyártó egyelőre sajnos nem közölt részleteket.
1 hozzászólás

richie8

11 éve, 7 hónapja és 3 napja

Újabb EeePC, újabb alap specifikáció. Csak azt nem értem, minek kiadni hetente egyet, mikor valamelyest minden darab megegyezik?

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
Botyi profiljamarco profilja