Az Asus bejelentette új PL30jt noteszgépét

2010. április 16.
1.7011
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Az Asus a napokban bejelentette, hogy újabb taggal bővítette ki a hordozható gépeinek termékpalettáját.

A frissen bemutatott noteszgép az Intel Capella platformjával van tervezve, a boltok polcain pedig Asus PL30jt típusjelzéssel fog megjelenni. A notebookkal a gyártó az üzleti szegmenst célozza meg, és különlegessége, hogy már el van látva az nVidia Optimus rendszerével is, ami az éppen futó alkalmazástól függően képes váltani az integrált grafikus chip és a diszkrét videokártya között, és ezzel a módszerrel az akkumulátor lényegesen jobb üzemidőt biztosíthat.

Az újdonság hordozhatóságára nem lehet panasz, ugyanis mindössze 322 X 232 X 14,8-24,6 milliméteres méretekkel rendelkezik, ami mellé alig 1,7 kilogrammos tömeg párosul. A gép egy 13,3 inches szélesvásznú kijelzővel van felszerelve, ami az 1366 X 768-as natív felbontást képes kezelni, a keretében pedig a már alapfelszereltségnek tekinthető webkamera 0,3M pixeles változata, valamint egy mikrofon kapott helyet.

Az Asus PL30jt az Intel HM55 Express chipkészlet köré épül, és az Intel 1,06GHz-es Core i5 520UM központi feldolgozójával van felvértezve (Turbo Boost-al üzemelhet akár 1,86GHz-en is), ami mellé egy 4GB 1066MHz-es RAM-al feltöltött DDR3-as memóriarendszer társul. A képi megjelenítésért az integrált Intel HD Graphics chip és az 1GB-os nVidia GeForce 310M gyorsító felel, az adatok tárolásáról pedig egy 320GB-os hagyományos merevlemez gondoskodik.

A laptop hálózati rendszerét egy Gigabit Ethernet vezérlő, egy 802.11b/g/n szabványú WiFi modul, és egy Bluetooth adapter alkotja. A külső részen található egy több formátumot kezelő kártyaolvasó (SD, MMC, MS, MS PRO, XD), egy mini D-Sub VGA és egy HDMI, három darab USB 2.0, egy RJ-45 LAN, valamint az audiorendszer csatlakozói. A gépet egy előtelepített Microsoft Windows 7 Professional operációs rendszerrel, és egy nyolccellás akkumulátorral szállítja a gyártó. Az új Asus PL30jt várhatóan a következő hónapban fog felbukkanni az üzletek kínálatában 999 euró körüli áron.
1 hozzászólás

richie8

11 éve, 7 hónapja

Bitang konfigokat tolnak mostanság a notikba, és a diszkrét váltás a VGA-k között megnövelheti az akksi üzemidejét. Bravo Asus mosolygó smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
Maniac profiljatibormolnar205 profiljamarco profilja