Az Asus bejelentette új Eee PC 1005PX netbookját

2010. július 10.
3.7321
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Az Asus bejelentette, hogy egy új fejlesztésű modellel gazdagodott az amúgy is bőségesnek mondható netbook termékpalettáját.
Advertisement

A frissen reflektorfénybe állított újdonság Asus Eee PC 1005PX típusjelzéssel fog felbukkanni az üzletek kínálatában, és ahogy azt már az új netbookoktól megszokhattuk, természetesen már az Intel Pine Trail platformjára épül. Az ultrahordozható mobilitására nem lehet panasz, ugyanis 262 X 178 X 25,9-36,5 milliméteres méretekkel büszkélkedhet, a tömege pedig alig 1,27 kilogramm.

A gép a már jól ismert, 10,1 inches szélesvásznú kijelzővel van tervezve, ami az 1024 X 600-as (WSVGA) natív felbontással rendelkezik, a keretében pedig egy 0,3M pixeles webkamera, valamint egy mikrofon kapott helyet. Az új Asus Eee PC 1005PX az Intel NM10 Express chipkészlet köré épül, és az Intel 1,66GHz-es Atom N450-es központi feldolgozójával van építve, ami mellé egy 1GB vagy 2GB RAM-al feltöltött DDR2-es memóriarendszert társítottak a mérnökök. A videorendszert az integrált Intel Graphics Media Accelerator 3150-es grafikus processzor képezi, az adattárolók kínálatában pedig hagyományos merevlemezek 160GB-os, 250GB-os és 320GB-os tárolókapacitással képviseltetik magukat.

A különféle hálózatok elérését egy 10/100-as Ethernet vezérlő, egy 802.11b/g/n rendszerű WiFi modul, és egy Bluetooth 2.1 + EDR adapter garantálja. A noteszgép külső részén található egy MMC és SD formátumokra felkészített kártyaolvasó (SDHC kompatibilis), egy D-Sub VGA kimenet, két darab USB 2.0, egy RJ-45 LAN, valamint az integrált audiorendszer mikrofon és fejhallgató csatlakozója. A gépet a Microsoft előtelepített Windows XP Home Edition vagy Windows 7 Starter operációs rendszerével, és egy hatcellás akkumulátorral szállítja a cég, ami a hivatalos adatok szerint 8,5 óra folyamatos üzemidőt képes biztosítani. Az új Asus Eee PC 1005PX egyelőre még csak a thaiföldi üzletek kínálatában szerepel 455$ körüli áron, a szélesebb körű megjelenéséről viszont még sajnos nincs információ.
4 hozzászólás

richie8

11 éve, 5 hónapja és 27 napja

Ebben valami újdonság? Semmi? Pedig számítottam rá hogy most meglepődök, de nem röhögő smiley

válasz erre

Vendég

14 éve, 5 hónapja és 23 napja

Vendég írta:
Na megvettem! Nagyon jó a kütyü mosolygó smiley Gyors,okos,erős, az akkuja meg 8 órát valóban bírja mosolygó smiley Ajánlom mindenkinek!
Szia! Hátha olvasod.. Én ma néztem ki, így 1,5 hónap távlatából mi a véleményed róla? Egy nagyon fontos kérdésem lenne, az í betű hol található a billentyűzetén, mert én csupa angol kiosztású képet láttam..
Köszi előre is mosolygó smiley

válasz erre

Vendég

14 éve, 7 hónapja és 17 napja

Na megvettem! Nagyon jó a kütyü mosolygó smiley Gyors,okos,erős, az akkuja meg 8 órát valóban bírja mosolygó smiley Ajánlom mindenkinek!

válasz erre

Vendég

14 éve, 7 hónapja és 17 napja

Én pont ma veszem meg mosolygó smiley Nagyon jó kis gépnek ígérkezik! röhögő smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja