Az Asus álma: moduláris PC

2006. február 26.
2.0111
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Az Asus bemutatta következő generációs PC terveit.

A tajvani PC gyártó ’Green PC’ számítógépe teljesen új koncepción alapul: cserélhető modulok sorozatából épül fel. A mellékelt kép mutatja, hogy a merevlemezes meghajtók, optikai meghajtó egységek, memória, processzor, grafikus gép, hálózati határfelület és vezeték nélküli USB adapter vegyesen használhatók egy teljes méretű dobozban és fél-méretű egységben. A Green PC felépítéséhez a felhasználónak egy dobozt, valamint igényeinek megfelelő modulokat kell vásárolnia és a dobozba bedugaszolni azokat.

Az egész elképzelés legérdekesebb része a vezeték nélküli, induktív energia-átvitel. Ez már nem csak álom, hanem valóság. Az energia-átvitelnek ezt a formáját mar használják a noteszgépek újratöltéséhez és egyéb vezeték nélküli eszközökhöz. Magas frekvenciával oszcilláló elektromágneses mező áramot generál egy vevőben, amely minden komponensbe (egységbe) be van építve. Ez a megoldás a transzformátorhoz hasonlóan dolgozik, amely primer és szekunder tekercset tartalmaz. A primer tekercs áramot generál a szekunder tekercsben.

Az egységek vezeték nélküli összekapcsolása az ultra-széles sávhoz (UWB) hasonlóan történik, de az ASUS várakozik a sokkal gyorsabb megoldásokra mielőtt ezt a vezeték nélküli technológiát az információ továbbításához használja a CPU és a memória között is. Ezek a megoldások azt mutatják, hogy közel az idő, amikor a moduloknak nem kell közvetlen fizikai kapcsolatban lenni egymással és nem kell energia- valamint adat-csatlakozókat tartalmazniuk.

Az Asus a koncepción alapuló noteszgépet is bemutatott, amely ilyen modulokat használ egy teljesen önálló rendszerben. A szabvány méretű modulok bármely modul-helyre bedugaszolhatók, ami széles tartományban teszi lehetővé használatukat. Újabb és újabb modulokkal a meglévő rendszerek teljesítménye zökkenőmentesen szinte korlátlanul növelhető és profilja változtatható.
1 hozzászólás

[Tiltott felhasználó!]

11 éve, 7 hónapja és 8 napja

[Tiltott felhasználó!]

 
legutóbbi hozzászólások
 
Botyi profiljaManiac profiljamarco profilja