Az ASRock bejelentette új 870 Extreme3 alaplapját

2010. április 10.
2.6201
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Az ASRock a napokban bejelentette, hogy újabb taggal bővítette ki az alaplapjainak termékpalettáját.

A frissen beharangozott újdonság az Extreme3 széria legfiatalabb tagja, az üzletek kínálatában pedig ASRock 870 Extreme3 típusjelzéssel fog felbukkanni. Ahogy azt már a neve is mutatja, az alaplap az AMD 870 chipkészlet köré épül, és az Advanced Micro Devices AM3 tokozású Phenom II, valamint Athlon II központi feldolgozók fogadására van felkészítve.

Az ASRock 870 Extreme3 a grafikus gyorsítók részére két darab 16X-os PCI Express 2.0 foglalattal van felvértezve, így kiépíthető akár a többkártyás ATI CrossFireX konfiguráció is. A további bővítőkártyáknak két darab 1X-es PCI Express és két darab hagyományos PCI slot áll rendelkezésre, a rendszermemóriát pedig négy darab DDR3-as aljzatba lehet telepíteni, amik maximálisan 16GB RAM-ot képesek kezelni, akár a túlhajtott 1800MHz-es frekvencián is. A különféle meghajtóknak öt darab, legújabb generációs SATA 3.0 port kínál csatlakozási lehetőséget.

Az alaplap felszereltségéből természetesen nem hiányzik a Gigabit Ethernet vezérlő, és a 7.1-es HD audiorendszer sem. A hátlapi I/O panelen található egy PS/2 billentyűzet, egy optikai és egy koaxiális SPDIF, hat darab USB 2.0, egy eSATA 3.0, két darab USB 3.0, egy RJ-45 LAN, egy 1394 FireWire, valamint az előbb említett hangkártya csatlakozói. Az újdonság el van még látva az ASRock UCC (Unlock CPU Core) rendszerrel is, aminek segítségével a felhasználó könnyedén aktiválhatja az AMD processzorok gyárilag letiltott magját. Az ASRock 870 Extreme3 várható megjelenési idejéről és áráról a gyártó egyelőre sajnos nem közölt részleteket.
1 hozzászólás

richie8

11 éve, 6 hónapja és 9 napja

Mintadarab, kicsit komor színekkel mosolygó smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
Botyi profiljamarco profilja