A ZaReason piacra dobta új Teo netbookját

2010. március 26.
1.5761
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A hazánkban viszonylag még ismeretlen ZaReason csak nemrég dobta piacra a Terra A20 típusjelzésű noteszgépét, a napokba érkezett hírek szerint viszont a gyártónak egy új fejlesztésű ultrahordozhatója is felbukkant a külföldi webáruházak kínálatában.

A frissen megjelent netbook ZaReason Teo névre lett keresztelve, a külsejét pedig teljes egészében az MSI Wind U100-tól örökölte. A gép mindössze 260 X 180 X 19-31 milliméteres méretekkel dicsekedhet, ami mellé alig 1,27 kilogrammos súly párosul.

Az újdonság a már megszokott méretű 10 inches szélesvásznú kijelzővel van felszerelve, ami az 1024 X 600-as (WSVGA) natív felbontást képes kezelni. Az új ZaReason Teo az Intel legújabb generációs Pine Trail platformjával van tervezve, vagyis a borítása alatt az Intel NM10 Express chipkészlet, valamint az Intel 1,66GHz-es Atom N450-es központi feldolgozója található, amik mellé egy 2GB RAM-al feltöltött DDR2 memóriarendszer társul. A képi megjelenítésért az integrált Intel Graphics Media Accelerator 3150-es grafikus processzor felel, az adatok tárolásáról pedig egy 160GB-os hagyományos merevlemez gondoskodik.

Az ultrahordozható hálózati rendszeréről, és csatlakozási lehetőségeiről egyelőre sajnos semmiféle részlet nem derült ki. Hivatalos adatok szerint a netbookhoz mellékelt standard hatcellás akkumulátor nyolc óra folyamatos üzemidőt képes biztosítani. A gyártó többi termékéhez hasonlóan, az új ZaReason Teo adattárolóján is az előtelepített Ubuntu Linux kapott helyet, ennek ellenére a mini notebook a viszonylag magas, 460$-os áron jelent meg a külföldi webáruházak kínálatában.
1 hozzászólás

italianman

6 éve, 1 hónapja és 5 napja

Most már nem értem a netbookok lényegét. Videó szerkesztés : nem. Képszerkesztés :nem Játékok: Nem .??????

válasz erre

 
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

Maniac profiljaWickedSick profiljaitalianman profiljaMarduk profiljarDAVE profiljagokuvsvegita profiljagery1113 profiljaTidus profilja