Az Apple és a Sony kártalanít a tűzesetek miatt

2008. április 15.
1.7101
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Gömi profilja, adatai
Gömi
Az utóbbi néhány hónapban két olyan tűzeset is történt Japában, mely rossz fényben tüntette fel a két világmárkát.

A közös a két esetben, hogy mindkettő nagy nyilvánosságot kapott, valamint néhány hét leforgása alatt történt. A szigetországban komolyan kezelik az ilyen eseteket, valamint a közvélemény is elvárja a gyártóktól, hogy tanusítsanak megfelelő hozzálást ilyen történésekkor. Nos, az Apple illetve a Sony ennek megfelelően káratalanítja is az egykori felhasználókat.

Havonta egyszer-egyszer azért hallani lehet akkumulátorok okozta tüzekről. Szerencsére a kár minden esetben anyagi természetű, bár a felhasználóknak nem lehettek kellemes percei a tűzesetek során.

Az utóbbi időben ismertté vált Japán balesetek két szereplője, a Sony és az Apple megbánást tanusít, átfogó vizsgáltatot indít az ügyben, valamint maradéktalanul kártalanítja az esetek elszenvedőit, de még mielőtt glória került volan a fejük felé, gyorsan lealkudtak majd 4.000 dollárt a kártérítés fizetendő összegéből. Az összesen okozott kár értéke 16.700 dollár a kárvallottak szerint, végül aztán 13.000 dollárt fizet a két gyártó a káresetekért. Az eset két főszereplője egy Sony noteszgép, illetve egy korai iPod Shuffle voltak. A tüzeket okozó akkumulátorok ugyanazon gyártótól származtak.
1 hozzászólás

richie8

11 éve, 6 hónapja és 26 napja

A képen egyértelműen látszik az akkumulátor helye a gépezetben röhögő smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja