Az Apple bevezeti a kétmagos Power Mac G5 PC-ket

2005. szeptember 18.
2.0271
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Az Apple rövid időn belül megkezdi a Power Mac G5 asztali PC-k szállítását, amelyek a kétmagos IBM PowerPC processzoron alapulnak.

Egy névtelen forrás szerint az Apple az új processzorral felszerelt PC-ket azért vezeti be a tervezettnél hamarabb, mert állítólag gyenge az érdeklődés az egymagos CPU-kon alapuló rendszerek iránt. Az Apple utoljára áprilisban frissítette fel a Power Mac G5 sorozatot, amikor a kétprocesszoros csúcsmodellben a 2,5 GHz-es lapkákat 2,7 GHz-esre cserélte.

Két hónappal később Steve Jobs CEO bejelentette, hogy az IBM processzorok használatáról áttérnek az Intel CPU lapkák alkalmazására. Ezzel csaknem egy időben az jelentette be az IBM, hogy kész a kétmagos PowerPC 970MP lapka. Ipari források szerint mielőtt még az Apple megkezdi az áttérést az Intel lapkákra, bevezeti az IBM 970MP processzor alapú új Power Mac sorozatot. Az új iBM CPU órajele előreláthatóan nem lesz magasabb 2,7 GHz-nél. Az új lapka használatával a kétprocesszoros gép kettő helyett négy feldolgozó magot tartalmaz, ami jelentős mértékben - több mint 50% - növeli az asztali rendszerek teljesítményét.

A jövő heti párisi Apple Expo rendezvényen a PC-gyártó valószínűleg bemutatja a 970MP alapú Power Mac PC-t, amelynek ez lesz az első nyilvános bemutatkozása. Néhány forrás szerint az Apple a PowerBook hordozható számítógép-sorozatot nem frissíti fel 2006. január előtt. A jövő év elején bevezetésre kerülő noteszgépek már minden valószínűség szerint az Intel kétmagos Yonah lapkákon alapulnak majd.

Kapcsolódó linkek:
Apple Macintosh
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
rDAVE profiljamarco profilja