Az Apple bemutatta megújult Mac mini számítógépét

2010. június 16.
1.5831
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Az Apple a napokban bejelentette, hogy megújult a nagy népszerűségnek örvendő Apple Mac mini számítógépe.

A ráncfelvarráson átesett rendszernél a tervezők lecserélték a korábbi modellnél alkalmazott műanyag borítást, és helyette egy mutatós, alumíniumból készült házba költöztették a konfigurációt. A külső megjelenés mellett a cég természetesen a belső részre is nagy figyelmet fordított, mivel az új Apple Mac mini már erősebb processzorral és grafikus rendszerrel, valamint kibővített csatlakozási lehetőségekkel lett ellátva.

A mini számítógép elhelyezése sem jelenthet különösebb problémát, ugyanis mindössze 197 X 197 X 36 milliméteres méretekkel dicsekedhet, ami mellé alig 1,37 kilogrammos tömeg társul. A megújult rendszer változattól függően az Intel 2,40GHz-es vagy a 2,66GHz-es Core 2 Duo központi feldolgozójával van felvértezve, míg a DDR3-as memóriarendszere maximális kiépítésben 8GB 1066MHz-es RAM-ot tartalmaz. A képi megjelenítésért az nVidia GeForce 320M grafikus processzora felel (256MB osztott VRAM-al), az adattárolók kínálatában pedig hagyományos merevlemezek 320GB-os és 500GB-os tárolókapacitással képviseltetik magukat, de a konfigurációból persze nem hiányzik a DVD Super Multi optikai meghajtó sem.

Az újdonság hálózati rendszerét egy Gigabit Ethernet vezérlő, egy 802.11a/b/g/n szabványú AirPort Extreme WiFi, és egy Bluetooth 2.1 + EDR adapter alkotja. A külső részen található egy SD formátumot kezelő kártyaolvasó, egy mini DisplayPort és egy HDMI, négy darab USB 2.0, egy FireWire 800, egy RJ-45 LAN, valamint az audiorendszer fejhallgató és mikrofon csatlakozója. A gépet a Mac OS X Snow Leopard operációs rendszerrel szállítja a cég. A megújult Apple Mac mini már megrendelhető a gyártó honlapjáról 699$-os indulóáron.


Az Apple bemutatta megújult Mac mini számítógépét - 2. kép

1 hozzászólás

MMartina

15 éve, 22 napja

Nekem tetszik mosolygó smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
Botyi profiljamarco profilja