Az Apple beindította iTunes szolgáltatását Európában

2004. június 17.
1.7231
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Az Apple megkezdte iTunes internetes zenei szolgáltatását Nagy-Btritanniában, Németországban és Franciaországban, több mint 700 ezer letölthető zeneszámot kínálva a felhasználóknak, dalonként 0,99 eurós áron.

A cég várhatóan októberben terjeszti ki szolgáltatását a többi európai országra is. Az iTunes internetes zenei áruház mostanra rendkívül népszerűvé vált az Egyesült Államokban, ahol a felhasználók 2003. áprilisa óta mintegy 85 millió dalt töltöttek le az oldalról.

A portálról letöltött zeneszámok számítógépen, CD-re másolva vagy az Apple iPod lejátszóin hallgathatók. Az iTunes-nak már létezik konkurenciája az öreg kontinensen, Nagy-Britanniában a Napster, több más országban pedig az OD2 képében, Steve Jobs, az Apple vezére azonban elmondta, hogy a legnagyobb gondot még mindig az illegális letöltések jelentik számukra. Ez ellen úgy kívánnak küzdeni, hogy jobb minőségű szolgáltatást nyújtanak az internetes zenei kalózoknál.

A számok 0,99 euróért, a teljes albumok pedig 9,99 euróért tölthetők le az iTunesról, ám sokaknak problémát okozhat, hogy azok a hordozható zenei lejátszók közül egyedül az iPodon szólalnak meg, míg a különféle mp3-lejátszókon nem. Ez a készüléktulajdonosok mintegy felét kizárja a szolgáltatásból, az Apple azonban egyelőre nem szándékozik változtatni eddigi üzletpolitikáján. A nagy lemezkiadók erőteljesen támogatják a hasonló szolgáltatásokat, mivel megfelelő eszközt látnak bennük a kalózkodás elleni küzdelemben. Így valószínűleg az oldalak zenei kínálatának további bővülése várható, habár Nagy-Britanniában több független kiadó is jelezte, hogy repertoárjuk nem lesz elérhető az iTuneson, mivel nem sikerült megegyezésre jutniuk az Apple-el.

Kapcsolódó linkek:
i-Tunes site
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja