Az Apple az iTunes videós, filmes változatával szeretne sikereket elérni

2005. július 23.
1.9161
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Steve Jobs az egyik legkevesebb részletet kiszivárogtató vezérigazgatók közé tartozik, az elemzők szerint azonban kétségtelenül az iTunes rendszer sikerének megismétlésére készül, ám ezúttal a videók és filmek online tartalomszolgáltatása terén.

A szakértők szerint az iTunes egyik legtudatosabb fejlesztési vonala a videók, sőt akár teljes filmek letöltését lehetővé tevő programrészek kidolgozása. A nagy kiadókat képviselő vezetők is megerősítették, hogy az Apple tárgyalásokat folytatott velük a zenei videók forgalmazásáról.

A háttér-információk szerint az eddiginél nagyságrendekkel szélesebb kínálat idén ősztől lesz elérhető. Szintén a jövő egyik nagy üzletének tekinthető a filmek letöltést kínáló megoldások fejlesztése. Az elemzők szerint az ilyen rendszerek a háztartások internet-ellátottságának növekedésével, valamint a hálózatok sebességének emelkedésével könnyen jelentős szeletet hasíthatnak ki a videotékák piaci szegmenséből, sőt könnyen átvehetik szinte az egész piacot. Hatalmas jövőbeni üzletről van tehát szó, és a jelek szerint az Apple az iTunes tapasztalatainak birtokában nem szeretne lemaradni a jövedelmező tartalomszolgáltatásról, még akkor sem, ha a nemegyszer bombasztikus bejelentésekkel előálló cég nem hajlandó előre beszélni jelenlegi fejlesztéseiről.

Kapcsolódó linkek:
Apple iTunes
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja