Az AOL célba vette a mozgóképes megjelenítést

2004. február 09.
1.5401
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Az America Online továbbfejlesztett Instant Messenger szolgáltatása video chat-et és online játszható játékokat is kínál a felhasználóknak.

Az AIM 5.5-ös változata először teszi lehetővé, hogy az előfizetők élő videobeszélgetést folytassanak AIM internetes kapcsolatukon keresztül, ehhez mindössze egy webkamerára, egy mikrofonra és a számítógépükön futó Windows XP- re van szükségük. Az új alkalmazás kompatibilis az Apple AV 2.1-es gyors üzenettovábbító szolgáltatásával, így az AIM Windows PC felhasználók tudnak majd "video-társalogni" az Ichat Mackintosh-t használókkal.

A kétféle rendszert igénybe vevők eddig is képesek voltak szöveges üzeneteket váltani egymással, mégis a videoszolgáltatás rájuk való kiterjesztése a Mackintosh felhasználók szerint igen jelentős előrelépés az AIM szolgáltatások terén. Ráadásul az AIM hálózata befogadja az Ichat-et, így nincsen szükség külső közvetítő hálózatra.

Az új AIM szoftver online játszható játékokat is kínál, amelyeket egy adott billentyű megnyomásával kezdeményezhetünk, és amennyiben a kihívott fél pozitívan reagál, külön ablakban megjelenítve játszhatunk. Ez látszólag nem nagy dolog, mégis sokat tehet az AIM népszerűsítéséért, hiszen, ha minden haverunk rajtuk keresztül játszik, valószínűleg mi sem akarunk majd kimaradni a jóból. Az AIM 5.5 ezen kívül lehetővé teszi, hogy egy felhasználó egyszerre több néven jelentkezzen be a hálózatra, vagyis ne kelljen ehhez először kilépnie, majd újból csatlakoznia. Ez a szolgáltatás főként azok számára lehet hasznos, akik el szeretnék különíteni a munkájukkal kapcsolatos, illetve személyes jellegű ügyeiket a neten.

Kapcsolódó linkek:
American Online
1 hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaXelosz profilja