Az amerikai zeneipar hadjáratot indít az illegális másolók ellen

2005. július 03.
1.7541
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Két nappal a Legfelsőbb Bíróság döntésének kihirdetése után a zeneipar képviselői megkezdték hadjáratukat az internetes csereportálok felhasználói ellen.

Tegnap összesen 784 P2P-portál-felhasználó ellen nyújtottak be keresetet, mert azok illegális módon töltöttek le jogilag védett zeneszámokat- közölte a RIAA zenekiadó vállalat szakmai egyesülete. A Legfelsőbb Bíróság hétfőn az "MGM vs. Grokster" perben a zeneipar javára döntött, miszerint a jövőben felelősségre vonhatók a csereportálok üzemeltetői is, ha felhasználóik illegális másolatokat terjesztenek ezek rendszerében.

Az amerikai zeneipar az ilyen csereportálokat okolja jelentős jövedelemkieséséért, s minden joguk megvan arra, hogy fellépjenek a szerzői jog által védett termékek illegális internetes terjesztői ellen, legyenek azok a P2P-portálok üzemeltetői vagy felhasználói. Szakértők szerint ezen 784 személy beperelése csak a hadjárat kezdete, és a sértettek a jövőben minden hasonló esetben a bírósághoz fordulnak majd jogorvoslatért, szellemi termékeik védelme érdekében.
1 hozzászólás

kpal

11 éve, 5 hónapja és 25 napja

uhhh, manapsag alig hallani ilyet .

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaKisember001 profiljaDav2377 profilja