Az amerikai felnőttek közel 80 százaléka internetezik

2007. november 07.
1.7351
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Az amerikai felnőttek közel 80 százaléka, 178 millió ember rendszeresen internetezik - derült ki a Harris Poll cég friss felméréséből.

Az Egyesült Államok felnőtt lakosságának internetező szegmense hetente átlagosan 11 órát szörfözik a világhálón. Mint Regina Corso, a Harris Poll igazgatója elmondta, az internetező felnőttek aránya 2000 óta folyamatosan növekszik. Hét éve még csak 57 százalék lépett az elektronikus világsztrádára, tavaly már 77 százalék. Az első ilyen jellegű felmérést a Harris Interactive piackutató cég végezte 1995-ben: akkor még csak a felnőttek 9 százaléka, vagyis mintegy 17,5 millió ember internezett. Az amerikaiak döntően otthon és munkahelyükön kapcsolódnak a világhálóra, de a válaszolók csaknem egyharmada más helyet keres.

Regina Corso szerint csak idő kérdése, és az internetező lakosság aránya eléri a 100 százalékot. Megemlítette, hogy az internetezők 9 százaléka 65 éves vagy idősebb, s ez az arány nem sokkal marad el ennek a korcsoportnak a társadalombeli 16 százalékos arányától.

A Harris Poll vezetője szerint a fő kérdés hamarosan már nem az lesz, hogy a lakosság mekkora hányada internetezik, hanem hogy hányan használnak ehhez valamilyen kézi készüléket a hagyományos laptop vagy asztali számítógép helyett.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
Neo1989 profiljamarco profiljamarco profiljaBotyi profilja