Az AMD-nek dupláznia kellene a túléléshez

2008. május 06.
1.6481
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Gömi profilja, adatai
Gömi
Óriási bajba kerülhet az Advanced Micro Devices, amennyiben nem lesz képes rövid időn belül látványosan emelni a forgalmát.

- legalábbis erre hívják fel a figyelmet piaci elemzők. Az előző üzleti évet, vagyis a 2007-es esztendőt az AMD nagyjából 15 százalékos részesedéssel zárta a cég, amely tragikusnak mondható ettől a márkától. Nem meglepő mód az előző üzleti negyedévet szintén veszteséggel zárta az AMD, és egyáltalán nem látni az alagút végét.

Csőstől jön a baj az AMD-nél. Nemrég a vállalat jelentős létszámleépítésre szánta rá magát a veszteségek korlátozása végett, azonban ez csak enyhíteni képes a valaha óriásira duzzadt processzorgyártó veszteségeit.

Az ábra borzasztóan egyszerű: Amennyiben az AMD nem képes rövid időn belül komolyabb eredmények elérésére, úgy akár még el is tűnhet a valaha szebb napokat látott márkanév.

Mint ismeretes, a bajok gyökere abból fakad, hogy az AMD képtelen lépést tartani az Intellel folytatott technológiai versenyben, ez pedig hosszabb távon érzékenyen érinti a vállalatot. Az Intel ugyanis olyan gyártástechnológiával dolgozik, melynek révén jóval alacsonyabb költséggel képes jobb teljesítményű processzorok előállítására, így kényszerítve riválisát az árak leszorítására, illetve juttatja egyre kilátástalanabb helyzetbe azt.

Továbbá a nagyobb PC gyártók is inkább az Intel processzorait preferálják, mivel a fogyasztók időtálló gépeket keresnek, és ebből a szempontból is magasan jobb választás jelenleg az Intel.


Kapcsolódó:

Újabb veszteséges negyedév
nincs még hozzászólás

 

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaManiac profilja