Az AMD két-magos Opteron alapú rendszereket mutatott be

2005. február 23.
1.4331
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Az AMD a LinuxWorld konferencián (Boston) bemutatta az első kétmagos AMD64 processzor alapú rendszereket, amelyek között négy kétmagos AMD Opteron processzort tartalmazó rendszer is akadt.

A partnerek több szerver és munkaállomás platformot is bemutattak. A bemutatott rendszerek: Cray XD1 szuperszámítógép, HP xw9300 munkaállomás, Sun Fire V40z szerver, és HP ProLiant DL585 szerver. A HP xw9300 munkaállomás két, kétmagos AMD Opteron processzort foglal tartalmaz.

NVIDIA SLI duál PCI Express technológiával. A rekordöntő HP ProLiant DL585 négy, kétmagos processzort használ és a Sun Fire V40z szerver szintén négy, kétmagos AMD Opteron lapkát foglal magába. Az AMD partnerei a tervek szerint 2005 közepén vezetik be kétmagos Opteron alapú rendszereiket: az 1-8 CPU foglalatot tartalmazó szervereket és az 1-2 CPU foglalatot tartalmazó munkaállomásokat. Ezek a rendszerek a már meglévő 940 tűs csatlakozókat használják. A kétmagos AMD64 processzorok előreláthatóan 2005 második felében jelennek meg az ügyfél piacon.

Kapcsolódó linkek:
Advanced Micro Devices
1 hozzászólás

legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

Maniac profiljadarkomen profiljaImperator profiljagery1113 profilja