Az AMD bemutatta új ATI XGP grafikus rendszerét

2010. január 13.
2.5151
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Mint azt tudjuk, nagyon sok alapkiépítésű hordozható gépnek a gyenge pontja a viszonylagosan alacsony teljesítményű grafikus rendszer.

A patinás hírnevű Advanced Micro Devices erre a problémára kínál megoldást, ugyanis a napokban bejelentette, hogy újabb taggal bővítette ki a grafikus gyorsítóinak termékpalettáját. A frissen beharangozott újdonság ATI XGP (eXternal Graphics Platform) névre lett keresztelve, és kompatibilis az összes noteszgéppel, ami fel van szerelve külső PCI Express 2.0 interfésszel.

A külső kialakítású grafikus rendszer akár működés közben is csatlakoztatható a hordozható géphez, és így akár négy darab kijelzőt is képes kezelni az ATI XGP-vel felvértezett konfiguráció (egy a notebook kijelzője és három külső megjelenítő). Az egység borítása alatt a 40nm-es AMD ATI Radeon HD 5870-es gyorsítókártya található, ami elegendő teljesítményt biztosít a komolyabb erőforrást igénylő 3D-s alkalmazások futtatásához is. Az Advanced Micro Devices demonstrációja alatt az új ATI XGP-t egy Acer Ferrari One notebookkal társították, és három darab kijelző egyidejű használatával (egyenként 1600 X 900-as felbontáson) minden gond nélkül, zökkenőmentesen futtatták a Tom Clancy's H.A.W.X. játékot a 4800 X 900-as felbontáson.

A külső megjelenítőknek egy DVI, egy HDMI, és három darab DisplayPort kimenet kínál csatlakozási lehetőséget, a külső egységek részére pedig két darab USB 2.0 interfész áll rendelkezésre, így a rendszer könnyedén tovább bővíthető külső Blu-ray optikai meghajtóval, vagy akár TV tuner kártyával is. Az újdonság felszereltségéből természetesen nem hiányzik az ATI Unified Video Decoder (UVD) és ATI CrossFireX technológia sem. Az új ATI XGP várható megjelenési idejéről és áráról a gyártó egyelőre sajnos nem közölt információt.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaXTomiX0029 profilja