Az AMD bemutatta a második generációs Stars processzorokat

2007. július 04.
2.1081
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Az AMD legújabb úti térképe bemutatja a második generációs négy-, két- és egymagos ?Stars? processzorokat.

Az úti térképen 2008 második félében öt második generációs Stars processzor látható. Az öt változat között található a négymagos ?Deneb FX? és ?Deneb?, a kétmagos ?Propus? és ?Regor?, valamint az egymagos ?Sargas?. Az új processzorok az új AM3 és AM2+ csatlakozókat tartalmazó alaplapokba dugaszolhatók. Minden második generációs Stars processzor új memóriavezérlőket tartalmaz és kompatibilisek a DDR3 és DDR2 memóriával. A DDR3 memória minden előnyének kihasználása AM3 csatlakozót tartalmazó alaplapot igényel. Az AM2+ csatlakozót tartalmazó alaplapot használók bedugaszolhatják a második generációs Stars processzorokat az alaplapba, de csak memória-sávszélesség csökkenéssel használhatják ezeket.

A második generációs Stars processzorok az AMD 45 nm-es technológiájával készülnek. Az AMD a tervek szerint gyorsan szeretne áttérni a 45 nm-es technológiára. A teljes terméksor 2008 második felében már 45 nm technológiával készül. Az áttérés sebessége nem hasonlít a 65 nm-esre, amit az AMD 2006 végén vezetett be. A vállalat csak most jutott el odáig, hogy az új processzorok mindegyike már 65 nm-es technológiával készül.

Az érkező Agena FX és Agena processzorok a Deneb FX és Deneb magokon alapulnak. Az AMD az új processzorok egyetlen műszaki adatát (pl.: gyorsítótár-konfiguráció, HyperTransport sebesség). Elemzők azonban úgy vélik, hogy a Deneb FX és Deneb processzorok osztott L3 gyorsítótárat és HyperTransport 3.0 csatornákat tartalmaznak. Az AMD az új processzorokat Deneb FX, AM2+/AM3 és LGA (land-grid array) 1207+ csatlakozókkal kompatíbilis tokban szállítja. Várható, hogy a Phenom FX és Phenom X4 nevű processzorok is a Deneb FX és Deneb magokon alapulnak.

Az AMD ?Propus? processzor 2008 második felében helyettesíti a Kuma lapkát. A Propus hasonló jellemzőkkel rendelkezik, mint a Kuma (pl.: HyperTransport 3.0 és osztott L3). Az AMD az L3 nagyságát még nem hozta nyilvánosságra. Várható, hogy a Propus is Phenom X2 márkanéven lesz kapható.

Az AMD Athlon X2 Rana processzor csak rövid élettartamú lesz. A belépőszintű, kétmagos processzor 2008 első felében lesz kapható. A vállalat ezt a lapkát 2008 második felében a ?Regor? lapkával helyettesíti. Majd.

A 2008 első félévben érkező egymagos ?Spica? élettartama ? a Rana lapkához hasonlóan ? mindössze félév lesz, mivel a 2008 második felében érkező Sargas helyettesíti ezt a processzort. A Regor Athlon X2 néven, míg a Sargas Sempron néven kerül piacra.

Az új AMD processzorok jellemzői szinte teljes mértékben megegyeznek az elődök jellemzőivel, kivétel, hogy támogatják a DDR3 memóriát.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
Kisember001 profiljamarco profilja