Az AMD 2005 elején teljesen átáll új lapkáinál a 90 nm-es eljárásra

2004. november 27.
1.5181
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Tajvani alaplapgyártók azt közölték, hogy az AMD 2005 elejétõl összes új processzorát a legújabb, 90 nm-es eljárással fogja gyártani.
 

Az új processzorok a cég Palermo magjain alapulnak és az első, asztali számítógépekhez és noteszgépekhez is készülő változatok a már ismert Sempron kódnéven kerülnek majd forgalomba. Szintén a cég jövő évi tervei között szerepel, hogy Athlon 64-es lapkáinak arányát 65%-ra szándékozik emelni a teljes termelésből.

Az új Athlon 64-esek 754 helyett 939 lábbal ellátva fognak készülni. A lapkagyártó 2005 második felében kibocsátja Egypt, Italy és Denmark kódnevű kétmagos szerverprocesszorait is, amelyek így nagyjából az Intel hasonló termékeivel egy időben lesznek elérhetők. Ugyanekkor piacra kerül majd az asztali számítógépekbe való kétmagos AMD lapka, a Toledo, illetve az Albany és Rome kódnevű, noteszgépekbe szánt energiatakarékos processzorok is.

Az Intel, megelőzve az Advanced Micro Devices-t, már forgalmaz 90 nm-es eljárással készülő processzorokat, amelyek közül a 64 bites Xeon Nocona a legnagyobb teljesítményű modell. Az AMD már meglévő 64 bites, 130 nm-es Opteron és Athlon MP processzorait még forgalomban tartja 2005 második feléig.

Kapcsolódó linkek:
Advanced Micro Devices
1 hozzászólás

[Tiltott felhasználó!]

8 éve, 11 hónapja és 2 napja

[Tiltott felhasználó!]

legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

marco profilja