A Zalman bejelentette új VF3000A VGA hűtőjét

2010. április 08.
1.8281
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Elsősorban a kiváló hűtési megoldásairól ismert Zalman a napokban bejelentette, hogy újabb taggal bővítette ki a hűtőrendszereinek termékpalettáját.

A frissen beharangozott újdonság a grafikus gyorsítók hűtésére lett kihegyezve, az üzletek kínálatában pedig Zalman VF3000A típusjelzéssel fog felbukkanni. Az új rendszer kizárólag az Advanced Micro Devices Cypress grafikus feldolgozóval felvértezett videokártyáival kompatibilis, vagyis az ATI Radeon HD 5850-es és HD 5870-es modellekkel.

Az új videokártya hűtő 239 X 98 X 51 milliméteres méretekkel rendelkezik, ami mellé 430 grammos tömeg párosul. A grafikus processzor felületével egy réz hűtőalap érintkezik, amiből a felgyülemlett forróságot öt darab, szintén rézből készített hővezető cső szállítja el a nagy felületű alumínium hűtőlamellákhoz. A folyamatos légáramlásról két darab 92 X 92 X 15 milliméteres ventilátor gondoskodik, amiknél a csendes és a normál üzemmódot alkalmazhatja a felhasználó. A ventilátorok csendes használat közben 1300RPM fordulatszámon működnek és eközben 18dB-es zajszintet produkálnak, míg ezek az értékek normál módban 2500RPM-re és 32dB-re módosulnak.

A készletben a gyártó mellékeli még a memóriamodulokhoz és főbb hőtermelő komponensekhez tervezett hűtőbordákat, a ventilátorok manuális szabályozásában segédkező FAN MATE 2 vezérlőt, de természetesen nem feledkezett meg a ZM-STG2M típusjelzésű hővezető pasztáról sem, így a felhasználó akár azonnal hozzáfoghat az újdonság beszereléséhez. A Zalman VF3000A várható megjelenési idejéről és áráról a gyártó egyelőre sajnos nem közölt információt.

A Zalman bejelentette új VF3000A VGA hűtőjét - 2. kép



A Zalman bejelentette új VF3000A VGA hűtőjét - 3. kép

1 hozzászólás

richie8

11 éve, 7 hónapja és 2 napja

Elég durva hűtés a Zalmantól, de ez is csak a HD 5850 és 5870-es kártyákkal kompatibilis. Ekkora dögöt csak az a két kártya fogad teljes méretében röhögő smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaBotyi profilja