Az Adobe felvásárolja a Macromediát

2005. április 18.
1.6841
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Az Adobe Systems körülbelül 3,4 milliárd dollárért felvásárolja a Flash szoftveréről közismert Macromedia vállalatot.

Bruce Chizen, az Acrobat szoftvercsomagot jegyző Adobe vezérigazgatója elmondta, hogy a vásárlás elsődleges célja az új piacokon való terjeszkedés elősegítése főként a mobil- és a vállalati területeken, habár a vétel lezárultával természetesen számba veszik majd az ebből eredő lehetséges megtakarításokat is.

Chizen szerint a két vállalat egyesítésével ezentúl igen előnyös, a PDF-en és a Flash-en alapuló integrált megoldásokat kínálhatnak majd a felhasználóknak, sőt hosszabb távon egy meghatározó jelentőségű technológiai platformot is kialakíthatnak. Az ügylet során a Macromedia részvényesei fix árfolyamon, egy a 0,69-hez válthatják majd Macromedia papírjaikat Adobe részvényekre, és összességükben a felvásárló vállalatnak körülbelül a 18%-át fogják birtokolni. Az egyesített cégnél az Adobe vezérigazgatója és elnöke marad a posztján, míg a mostani Macromedia-vezér Stephen Elop elnökként a háttérműveletekért lesz felelős.

A várhatóan az ősszel lezáruló Adobe/Macromedia ügylet újabb jele a szoftveriparban folyó erőteljes konszolidációnak. Nemrégiben a Symantec vásárolta fel a Veritast, elsősorban a két cég termékeit integráló megoldások kifejlesztésére irányuló üzleti megfontolásokból, illetve az Oracle a PeopleSoftot, ez utóbbi ügylet fő motivációja azonban inkább a költségmegtakarítás volt.

Kapcsolódó linkek:
Adobe Systems
Macromedia
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja