Az adathalászok új trükkökkel próbálkoznak

2006. március 25.
1.7451
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Az adathalászattal foglalkozó hackerek az utóbbi időben egyre kreatívabb módszerekkel próbálnak meg hozzáférni a felhasználók banki adataihoz, például értékes nyereményekkel kecsegtetik a pénzintézetek ügyfeleit.

A napokban a német Postbank jelezte, hogy számtalan kliensük kapott olyan megtévesztő e-mailt, amelyben különböző díjakat emlegettek a levelek küldői. Pontosabban a szóban forgó Phishing-levelekben az állt, hogy a fennállásának X-edik évét ünneplő Postbank online sorsolást rendez.

A sorsolásra jelentkezők BMW személygépkocsit, noteszgépeket, digitális fényképezőgépeket és MP3-lejátszókat nyerhetnek, ám a játékban való részvételhez a felhasználóknak ki kell tölteniük egy regisztrációs űrlapot. Abban az esetben, ha a jóhiszemű ügyfelek rákattintanak a megadott linkre, megjelenik egy az eredeti weblapra megtévesztésig hasonló Phishing-oldal, ahol aztán a nyerni vágyóknak meg kell adniuk számlaadataikat. Megadván azonban a kért információkat, fennáll a veszélye annak, hogy a kliensek számláit rövid időn belül megcsapolják az internetes bűnözők. A Postbank ezért nyomatékosan felhívja ügyfelei figyelmét, hogy óvakodjanak a hasonló tartalmú üzenetektől, mert a sorsolásra invitáló levelek nem tőlük származnak, hanem az adataikra pályázó hackerektől.
1 hozzászólás

[Tiltott felhasználó!]

11 éve, 7 hónapja és 7 napja

[Tiltott felhasználó!]

 

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja