Az Acer szerint túlzottan drágák a Tablet PC-k

2003. október 24.
1.3871
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A tajvani PC-gyártó szerint a Tablet PC-k túlzottan magas áruk miatt egyelőre nem fogynak az előzetes várakozásoknak megfelelően.

A szoftveróriás Microsoft a héten ünnepelte a Windows XP alapú Tablet PC-k kiadásának egy éves évfordulóját. Wang Chen-tang, az Acer elnöke azonban kritizálta a Microsoft stratégiáját, amely elmondása szerint jelentősen visszafogja a készülékek eladásait. A tajvani óriás vezetője szerint a Microsoft túl drágán árulja Windows XP Tablet PC Edition operációs rendszerét, amely irreálisan magas szintre emeli a készülékek árát.

Chen-tang szerint elsősorban ez a magas ár áll a készülékek meglehetősen gyenge eladási mutatóinak hátterében.

"A Microsoftnak jobban együtt kellene működnie a gyártókkal a Tablet PC-k népszerűsítésében" - mondta Chan-tang.

A tavaly novemberi kiadást követően a 2002-es év végéig mintegy 72 ezer Windows XP alapú Tablet PC-t adtak el világszerte. A negyedéves eladások az idei évben viszont meg sem közelítették ezt az értéket. Az Acernek nem sikerült teljesítenie azon célját, hogy az idei év végére minden ötödik értékesített notebook-készüléke egy Tablet PC-változat legyen, de a HP és a ViewSonic is gyenge keresletre panaszkodott.

"A Tablet PC-k jóval drágábbak a notebookoknál, ezért a felhasználók nem mutatnak a várakozásoknak megfelelő keresletet" - mondta Zhou Shih-hsiung, a tajvani Market Intelligence Center (MIC) elemzője.

Az Acer az elmúlt egy évben összesen mintegy 100 ezer Tablet PC-t értékesített világszerte, amely a társaság teljes notebookeladásainak 5 százalékát teszi ki.

"A Tablet PC-k 200 dollárral kerülnek többe a hasonló képességű notebookoknál. Ebből azonban csak mintegy 30-60 dollár a hardver ártöbblete, a többi pluszköltség a Windows XP Tablet PC Edition magas árából ered" - mondta Chen-tang, hozzátéve, hogy a társaság sajnálatos módon hiába próbált tárgyalni a Microsofttal az operációs rendszer árának csökkentéséről.
2 hozzászólás

totyak

9 éve, 7 hónapja és 10 napja

badam10 írta:
Igen drágák voltak nagyon is de most még drágábbak
Azért régen mégiscsak jobb volt egy fokkal
10 éves a hír, nem gáz?

válasz erre

badam10

9 éve, 7 hónapja és 10 napja

Igen drágák voltak nagyon is de most még drágábbak
Azért régen mégiscsak jobb volt egy fokkal

válasz erre

 
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

totyak profiljamarco profiljasoami profiljaM.O.R.P.H. profilja