Az Acer megelőzte a Lenovót és most a Dell helyére pályázik

2007. október 29.
1.7561
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Az általános túlkínálattal küzdő piacon a tajvani gyártó megszerezte a harmadik helyet, ezzel maga mögé utasította a Lenovót, most pedig a második helyezett Dell helyére fáj a foga.

Az Acer igen jól reagált a PC piac közelmúltbeli változásaira, ezt mutatja az is, hogy a Gateway megvásárlásával sikerült a harmadik legnagyobb globális gyártóvá válnia. Mindezt annak ellenére, hogy az IBM PC részlegét felvásároló Lenovóval kezdett megküzdenie a pozícióért.

A korábban is jelentős, de nem kiugró Acer J.T.Wang, a vállalat elnöke szerint jövőre könnyen elérheti a 12 százalékos piaci részesedést. A befektetők tanácskozásán bemutatott üzleti tervek szerint könnyen veszélyesen megközelíthetik az elmúlt években meggyengült Dellt. A nemrég vezetőváltáson átesett Dell részéről elég egyetlen hiba, hogy a Hewlett-Packard által elvett első hely után most a második helyezéstől is búcsúznia kelljen. A számok ugyanis azt mutatják, hogy a Dell hiába növelte az elmúlt negyedévben szállításait 3,5 százalékkal, még így is piacot veszt, a tavalyi 15,9 százalékról 14,4 százalékra csúszott vissza.

Az Acer ezzel szemben a korábbi 5,9 százalékról 8,1 százalékra tornászta fel részesedését, és a trend a jelek szerint folytatódni fog. Ha tehát z Acer egy kicsit is jobban teljesít, a Dell pedig nem tudja megállítani mélyrepülését, akkor igen kérdéses lehet a második hely sorsa. A Hewlett-Packardnak azonban nincs mitől félnie, a cég, jórészt a Dell rovására 14,4 százalékról 16,1 százalékra növelte piacrészét.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja