Az Acer is alacsony árú noteszgépeket forgalmazna

2008. január 17.
1.7741
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Tajvani sajtóértesülések szerint az Asus Eee sikerén felbuzdulva az Acer is hasonló kaliberű, olcsó ultra-hordozható laptopokat tervez forgalomba hozni.

A tervezett készülék(ek)ről egyelőre semmi konkrétumot nem lehet tudni kivéve, hogy a forgalmazás valószínűleg az első vagy a második negyedévben kezdődik majd. A kínai nyelvű tajvani Commercial Times úgy tudja, hogy az Asus megbízásából a laptopokat közvetlenül a Wistron fogja gyártani, a 8 és 9 colos LCD képernyőpaneleket pedig az AU Optronics-tól fogják beszerezni ? akárcsak az Asus az Eee-hez.

A nem kis részben a ?százdolláros? OLPC XO laptop hatására kifejlesztett Asus Eee igen sikeres az Egyesült Államokban. Az eredetileg 7 colos képernyővel, 900 MHz-es Intel Celeron processzorral és 2-8 GB flashmemóriával ellátott Eee 299-499 dollárba kerül a tengerentúlon. A gyártó ugyanakkor a CES 2008 kiállításon máris bemutatta a következő generációs Eee-t: ez utóbbi 8,9? képernyővel, Wimax szélessávú vezeték nélküli kapcsolattal, 45 nm-es Intel Silverthorne CPU-val és a köré épített, energiatakarékos Mellow platformmal rendelkezik. Az Asus a 2008-as pénzügyi évben nem kevesebb, mint 3,8 millió Eee-t tervez forgalomba hozni.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja