Készül az MSI legújabb P55-CD53 alaplapja

2009. augusztus 02.
2.7421
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A napokban felröppent hírek szerint a patinás hírnevű Micro Star International újabb alaplappal készül kibővíteni a termékkínálatát.

A kiszivárgott információk szerint a készülő alaplap MSI P55-CD53 típusjelzéssel fog megérkezni a boltok polcaira, és mint ahogy azt már a modellszámból is sejthetjük, az újdonság az Intel P55 chipkészlet köré épül, tehát az Intel érkező LGA1156 tokozású központi feldolgozók fogadására van felkészítve, természetesen DDR3 rendszermemória támogatással párosítva.

Az új MSI P55-CD53 mindössze egyetlen 16X-os PCI Express foglalatot kínál a grafikus gyorsítónak, így a többkártyás nVidia SLI vagy ATI CrossFireX konfiguráció kiépítése sajnos nem lehetséges. A további bővítőkártyák részére három darab 1X-es PCI Express, és két darab hagyományos PCI slot áll rendelkezésre, a rendszermemóriát pedig négy DDR3 aljzatba telepíthetjük. Az adattárolókat egy floppy, nyolc SATA II, és egy PATA portra köthetjük. Az alaplap természetesen el van látva integrált Gigabit LAN vezérlővel és 7.1-es hangkártyával is. A hátlapi I/O panelen található egy univerzális PS/2, nyolc USB 2.0, egy RJ-45 LAN, és az előbb említett audiorendszer csatlakozói. Az MSI P55-CD53 várható megjelenési idejéről egyelőre nincs információ, annyi mindenesetre kiderült, hogy a 100 euró körüli áron lehet majd hozzájutni.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
Kisember001 profiljaGargameth profiljamarco profilja