Az XFX piacra dobta új FX 7750 Monster gyorsítóját

2013. január 30.
1.3901
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A legfrissebb hírek szerint az XFX a tegnapi napon egy újabb AMD-alapokra építkező grafikus vezérlőjét dobta piacra.

A szóban forgó újdonság az Advanced Micro Devices Radeon HD 7750-es modelljére épül, a boltok polcaira pedig XFX Radeon FX 7750 Monster névvel érkezett meg. A videokártya már egy egyedi, négyfázisú VRM rendszerrel szerelt nyomtatott áramkörrel gördült le a gyártósorról, a hűtéséről pedig egy dupla kártyahelyet elfoglaló, 90 milliméteres ventilátorral ellátott hűtőrendszer gondoskodik.

Természetesen az XFX újdonsága is a Graphics Core Next (GCN) architektúrára épülő Cape Verde grafikus feldolgozóval van felvértezve, ami 512 darab Stream processzort magába foglaló 8 CU-t (Compute Units) tartalmaz, a 128 bites memóriainterfészen keresztül pedig 1024 MB GDDR5 VRAM-mal képes operálni.

Az XFX Radeon FX 7750 Monster órajelei hűen követik az Advanced Micro Devices ajánlását, vagyis a GPU sebességét 800 MHz-re hangolták be a mérnökök, míg az előbb említett 128 bites GDDR5 memóriarendszer az 1125 MHz-es valós frekvencián üzemel, és ez 4500 MHz-es effektív teljesítményt eredményez.

A különféle kijelzők számára a nyomtatott áramkör végén felsorakozó egy Dual-Link DVI, egy HDMI 1.4a és egy D-Sub VGA videokimenet biztosít csatlakozási lehetőséget. Az XFX Radeon FX 7750 Monster már felbukkant a kínai üzletek kínálatában 128 dollár körüli áron, azonban a szélesebb körű megjelenéséről egyelőre nem érkezett információ.
1 hozzászólás

[Tiltott felhasználó!]

8 éve, 24 napja

[Tiltott felhasználó!]

legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt