Az nVidia hivatalosan is bejelentette új GeForce GTS 450-es gyorsítóját

2010. szeptember 14.
1.7561
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Ahogy azt már előre megjósolták, az nVidia a tegnapi nap folyamán hivatalosan is bejelentette a grafikus gyorsító kínálatának legfiatalabb tagját, az nVidia GeForce GTS 450-et.

A frissen reflektorfénybe állított újdonságot a gyártó az Advanced Micro Devices ATI Radeon HD 5700-as széria ellenfelének szánja, és ahogy azt már az új fejlesztésű videokártyáktól elvárhatjuk, természetesen már rendelkezik DirectX 11 támogatással is. Az új nVidia GeForce GTS 450 hűtéséről egy dupla kártyahelyet elfoglaló, hagyományos felépítésű hűtőrendszer gondoskodik.

Az új gyorsítókártya a 40nm-es gyártástechnológiával előállított, 192 darab CUDA maggal és 32 darab textúrázó egységgel rendelkező GF106-os grafikus feldolgozóval van tervezve, ami egy 128bit-es interfészen keresztül 1024MB GDDR5 videomemóriát érhet el. Az új nVidia GeForce GTS 450 GPU-jának sebességét 783MHz-re, míg a shader processzorok teljesítményét 1566MHz-re hangolták be a mérnökök, a 128bit-es GDDR5 memóriarendszer pedig a 3608MHz-es effektív frekvencián üzemel. A különféle kijelzőknek a hátlapi panelen kialakított két darab DVI és egy mini HDMI kimenet biztosít csatlakozási lehetőséget, a kétkártyás grafikus konfiguráció kiépítését pedig a nyomtatott áramkör nVidia SLI csatolófelülete teszi lehetővé. A gyorsító a működéshez szükséges plusz energiát egy hattűs PCI Express tápcsatlakozón keresztül nyeri.

A videokártya már rendelkezik teljes körű DirectX 11 és OpenGL 4.0 támogatással, de a felszereltségéből természetesen nem hiányzik még az nVidia már jól ismert PhysX, CUDA, PureVideo HD, valamint a legfrissebb fejlesztésű 3D Vision Surround technológiája sem. A különböző gyártók színeiben pompázó GeForce GTS 450-es grafikus vezérlők már megtalálhatóak a nagyobb külföldi webáruházak kínálatában.


Az nVidia hivatalosan is bejelentette új GeForce GTS 450-es gyorsítóját - 2. kép

2 hozzászólás

Shade

14 éve, 9 hónapja és 6 napja

Áh, nem ajánlom. röhögő smiley Radeon forever! röhögő smiley

válasz erre

totyak

14 éve, 9 hónapja és 6 napja

Egy ilyen nagyon szépen mutatna a gépemben.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaBotyi profilja