Az nVidia bemutatta új Quadro NVS 300-as videokártyáját

2010. december 02.
2.2711
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Az nVidia az elmúlt napokban bejelentette, hogy egy új fejlesztésű grafikus gyorsítóval bővítette ki a termékkínálatát.

A frissen reflektorfénybe állított újdonság a cég professzionális felhasználókat célzó Quadro családjának legfiatalabb tagja, az üzletek kínálatában pedig nVidia Quadro NVS 300 típusjelzéssel fog felbukkanni. A gyártó elsősorban olyan üzleti felhasználási területre szánja az új videokártyáját, ahol nincs szükség nagy 3D-s teljesítményre, hanem inkább a rugalmasan kombinálható, többmonitoros konfigurációkat részesítik előnyben.

Az nVidia új gyorsítója egy alacsony profilú nyomtatott áramkörrel lett tervezve, a hűtéséről pedig egy mindössze egyetlen kártyahelyet elfoglaló passzív hűtés gondoskodik, és ezeknek a tulajdonságoknak köszönhetően az nVidia Quadro NVS 300 akár még az SFF (Small Form Factor) rendszereknél is gond nélkül alkalmazható. A videokártya egy 16 darab CUDA magot tartalmazó grafikus feldolgozóval van felvértezve, ami egy 64bit-es memóriainterfészen keresztül 512MB DDR3-as VRAM-ot képes elérni. Az nVidia Quadro NVS 300 az alaplapok 16X-os PCI Express foglalatába telepíthető, és 12,6GB/s-os memória sávszélességgel rendelkezik, valamint alig 17,5W-os energiafogyasztással büszkélkedhet.

A különféle kijelzőknek a hátlapi panelen kialakított egy darab DMS59 kimenet biztosít csatlakozási lehetőséget, ami a különböző adapterek segítségével két darab D-Sub VGA, DVI, valamint DisplayPort konnektorral szerelt monitor fogadására képes. Az új grafikus vezérlő teljes körű DirectX 10.1, Shader Modell 4.0 és OpenGL 3.3 támogatással rendelkezik, amiket az nVidia nView, a Mosaic, valamint a már jól ismert CUDA technológiája egészít ki. Az új nVidia Quadro NVS 300 pontos megjelenési idejéről egyelőre sajnos nem közölt információt a cég, annyit mindenesetre már tudni, hogy az árcéduláján 149$ körüli összeg fog szerepelni.


Az nVidia bemutatta új Quadro NVS 300-as videokártyáját - 2. kép



Az nVidia bemutatta új Quadro NVS 300-as videokártyáját - 3. kép

nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
rDAVE profiljamarco profiljaBotyi profilja