Az nVidia bejelentette legújabb GeForce GT 430-as videokártyáját

2010. október 11.
2.1021
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A korábbi híreszteléseknek megfelelően, az nVidia a mai napon hivatalosan is bejelentette, hogy újabb grafikus gyorsítóval gazdagodott a termékkínálata, név szerint a GeForce GT 430-al.

A frissen reflektorfénybe állított újdonság természetesen a Fermi alapokra épül, és a gyártó a belépőszintű videokártyák piacát célozza meg vele. Az új gyorsító egy alacsony profilú nyomtatott áramkörrel lett tervezve, a hűtéséről pedig egy egyetlen kártyahelyet elfoglaló, hagyományos felépítésű hűtőrendszer gondoskodik.

Az nVidia GeForce GT 430 a 40nm-es gyártástechnológiával előállított, GF108 kódnévvel ellátott grafikus feldolgozóval van felvértezve, ami 96 darab CUDA magot tartalmaz, a 128bit-es memóriainterfészen keresztül pedig 1024MB DDR3 VRAM-ot képes elérni. A GPU sebességét 700MHz-re, míg a shader egységek teljesítményét 1400MHz-re hangolta be a gyártó, a DDR3-as videomemória pedig maximálisan az 1800MHz-es effektív frekvencián üzemelhet. A különféle kijelzőknek a hátlapi panelen található egy D-Sub VGA, egy HDMI 1.4a és egy DVI kimenet kínál csatlakozási lehetőséget, viszont ahogy azt az alacsony profilú gyorsítóknál megszokhattuk, a nyomtatott áramkörről hiányzik az nVidia SLI csatolófelület, így a többkártyás grafikus konfiguráció kiépítése nem lehetséges.

Az újdonság mindössze 49W-os maximális energiafogyasztással büszkélkedhet, így nincs szükség PCI Express tápcsatlakozó használatára. A GeForce 400-as széria többi tagjához hasonlóan természetesen az új videokártya is rendelkezik teljes körű DirectX 11 és OpenGL 4.0 támogatással, amiket az nVidia már jól ismert CUDA, PhysX, valamint PureVideo HD technológiája egészít ki. A GF108-as GPU-val szerelt nVidia GeForce GT 430-as gyorsítók várhatóan 79$ körüli áron fognak felbukkanni az üzletek kínálatában.


Az nVidia bejelentette legújabb GeForce GT 430-as videokártyáját - 2. kép

1 hozzászólás

totyak

14 éve, 7 hónapja és 17 napja

Normál hűtés van rajta, az nem valami nyerő.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja