Az MSI hivatalosan is bejelentette új N480GTX Lightning videokártyáját

2010. október 23.
1.7401
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A Micro Star International a napokban hivatalosan is bejelentette a korábban már bemutatott, MSI N480GTX Lightning típusjelzéssel ellátott grafikus gyorsítóját, és a cég közleményének köszönhetően immár az újdonság teljes technikai paramétereire is fény derült.

Ahogy azt már a neve is mutatja, az új videokártya az nVidia csúcskategóriás GeForce GTX 480-as modelljére épül, és a gyártó egy egyedi tervezésű nyomtatott áramkörrel, valamint a saját fejlesztésű, Twin Frozr III névre keresztelt hűtőrendszerével látta el.

A Micro Star International által alkalmazott hűtési megoldás két darab 90 milliméteres ventilátorral, és öt darab 8 milliméteres hővezető csővel van felszerelve. Az MSI N480GTX Lightning 40nm-es gyártástechnológiával előállított Fermi grafikus feldolgozója 480 darab CUDA maggal és 60 darab textúrázó egységgel van felvértezve, az 1536MB GDDR5 videomemóriát pedig egy 384bit-es interfészen keresztül érheti el.

A gyártó többi Lightning modelljéhez hasonlóan az új videokártya is már gyárilag megemelt órajelekkel büszkélkedhet, ugyanis a GPU sebességét 700MHz-ről 750MHz-re, míg a shader processzorokét 1401MHz-ről 1500MHz-re hangolták át a mérnökök, a 384bit-es GDDR5 memóriarendszer pedig az előírt 924MHz-es valós frekvencia helyett 1000MHz-en üzemel, ami 4000MHz-es effektív teljesítményt eredményez.

A megfelelően stabil működést és további túlhajtást egy 16 fázisú tápellátás garantálja, a működéshez szükséges plusz energiát pedig két darab nyolc- és egy hattűs PCI Express tápcsatlakozó szolgáltatja (a hattűs a memóriarendszert látja el). A különféle kijelzőknek a hátlapi panelen kialakított két darab DVI, egy HDMI és egy DisplayPort kimenet biztosít csatlakozási lehetőséget, a többkártyás grafikus konfiguráció kiépítését pedig a nyomtatott áramkör nVidia SLI csatolófelülete teszi lehetővé.

A videokártya már rendelkezik teljes körű DirectX 11 és OpenGL 4.0 támogatással, de a felszereltségéből természetesen nem hiányzik még az nVidia már jól ismert PhysX, CUDA, PureVideo HD, valamint a legújabb fejlesztésű 3D Vision Surround technológiája sem. Az új MSI N480 Lightning várható megjelenési idejéről és áráról a gyártó egyelőre sajnos nem közölt részleteket, de egyes források szerint az árcéduláján 550$ körüli összeg fog szerepelni.


Az MSI hivatalosan is bejelentette új N480GTX Lightning videokártyáját - 2. kép



Az MSI hivatalosan is bejelentette új N480GTX Lightning videokártyáját - 3. kép



Az MSI hivatalosan is bejelentette új N480GTX Lightning videokártyáját - 4. kép



Az MSI hivatalosan is bejelentette új N480GTX Lightning videokártyáját - 5. kép

2 hozzászólás

totyak

14 éve, 7 hónapja és 5 napja

Ennél szebb kártyát még életemben nem láttam. Tudom, hogy a szépség másodlagos dolog, de nagyon tetszik.

válasz erre

Welar

14 éve, 7 hónapja és 5 napja

550 Dolcsi hihetetlen hogy el vannak szálva a Videókártya árakkal, tudom hogy tele van minden jóval, de akkor is. meglepődött smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja