Az internetezők 40 százaléka játszik online játékokkal

2010. december 30.
1.8581
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Lilith profilja, adatai
Lilith
A Spil Games készített egy felmérést, amelyben azt vizsgálták, hogy az internetezők közül mennyien játszanak online, közösségi játékokkal.

A beszámoló szerint a felhasználók negyven százaléka üti el az idejét online programokkal, összesen 1,3 milliárd ember vett részt a tanulmányban és közülük 510 millióan töltik el szabad perceiket az online, közösségi szoftverek világában. A legtöbb felhasználó a népszerű közösségi oldalakon található matériákat részesíti előnyben, például a FarmVille-t, a CityVille-t és hasonló késztermékeket, de sokan vetik bele magukat a webalapú böngészőjátékokba, mint például a Travian, BiteFight és a többi.

A felmérésből az is kiderült, hogy a nők főleg a kirakós, a divatról, öltözködésről szóló, az állatokkal kapcsolatos, illetve a farmos produktumokat részesítik előnyben, míg a férfiak inkább az autós, a lövöldözős, a fejtörős és a logikai játékokat szeretik. A tanulmány arra is fényt derített, hogy a felhasználók zöme azért kedveli jobban a közösségi oldalakon lévő késztermékeket, mert ott gyorsabb az információcsere, megoszthatják egymással az elért eredményeiket, ajándékokat küldözgethetnek egymásnak, közben internetezhetnek és így tovább, míg a sima, közösségi oldalaktól független böngésző alapú játékokban már nem ennyire széles a szociális lehetőségek skálája.


Az internetezők 40 százaléka játszik online játékokkal - 2. képAz internetezők 40 százaléka játszik online játékokkal - 3. kép

2 hozzászólás

totyak

10 éve, 8 hónapja és 6 napja

Online játékokba gondolom beletartoznak a Flas játékok és egyéb hasonló programok is. Szerintem mindenki próbált már ki ilyen játékokat. Persze ez a 40% gondolom folyamatos játékos. Én a többséghez tartozom, tehát nem játszom sűrűn online.

válasz erre

skyman

10 éve, 8 hónapja és 9 napja

Hát én kétlem, hogy lenne olyan ember, az aktivan internetezők között aki ne játszott volna még soha a neten
Ahhoz képest ez a 40 % ék szerintem nem sok...

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

darkomen profiljasmadi1968 profiljamarco profiljakylx profiljaGargameth profiljasony1515 profiljaWickedSick profiljaYanez profilja