Az Epic Games nem fúj egy követ a SOPA támogatóival

2012. január 06.
1.8951
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Cpt_Nihil profilja, adatai
Cpt_Nihil
A Gears of War franchise mentora köztudottan tagja az "Entertainment Software Association"-nek (azaz a szórakoztató szoftverek szövetségének), s bár ez a társulat támogatja az Online Kalózkodás Megfékezése Törvényjavaslatot, az Epic Games maga nem osztja ezeket a nézeteket.

Olyannyira nem, hogy a vezető PR menedzser még szót is emelt a SOPA ellen, amely szerinte a szólásszabadság intézményét veszélyezteti.

A kalóztevékenységek megfékezése, a szellemi tulajdon védelme, és ehhez hasonló hangzatos szavak szoknyája mögé bújik a SOPA (Stop Online Piracy Act), mely törvényjavaslat sokak szerint egyenesen felháborító, tekintve hogy életbelépésével a szólásszabadságnak vetne gáncsot.

Noha a törvényjavaslat elsősorban a vállalatok pártját fogja, az Epic Games mégis hátat fordít a szerinte tarthatatlan cenzúrázó eljárásnak. Dana Cowley, a cég vezető PR menedzsere ekképp fogalmazott:

Nem támogatjuk a SOPA jelenlegi verzióját. Az Epic Games támogatja az olyan website-ok ellen irányuló erőfeszítéseket, amelyek a mi játékaink kalózverzióiból profitál, de ezt olyan úton-módon kell tennünk, ami kompatibilis a szólásszabadsággal, a törvény keretein belül.


Az Epic Games ezzel csatlakozott azon vállalatok listájához, akik ellenzik a radikális és antidemokratikus törvényjavaslatot. Ezen a listán szerepel egyebek közt a Google, a Facebook és a Twitter is - nem csoda, hisz a SOPA hatályba lépésével ők akár be is szüntethetnék működésüket.

Időközben több nagyobbacska vállalat is faképnél hagyta a SOPA-t: a Sony Computer Entertainment, a Nintendo és az Electronic Arts. Hogy azért, mert tartanak a közönség negatív reakciójától, vagy az Anonymus-tól... az talán nem is fontos.
2 hozzászólás

Vendég

13 éve, 3 hónapja és 13 napja

Ezt egyetlen normális cég sem támogathatja...

válasz erre

Vendég

13 éve, 3 hónapja és 13 napja

Nagyon helyes hogy mindenki elpártol ettől a baromságtól!

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja