Az ELSA is bemutatta új GTX 680-as videokártyáját

2012. április 08.
1.5501
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A japán illetőségű ELSA Technology az elmúlt napokban bejelentette, hogy egy új fejlesztésű grafikus gyorsítóval gazdagodott a termékkínálata.

A frissen reflektorfénybe állított újdonság nem meglepő módon az nVidia csúcskategóriás GeForce GTX 680-as modelljére építkezik, az üzletek kínálatában pedig ELSA Gladiac GeForce GTX 680 típusjelzéssel fog felbukkanni (GD680-2GERX gyári modellszám). A vezérlő az nVidia referencia nyomtatott áramkörével van tervezve, és a hűtéséről is a standard modellnél már megismert, dupla kártyahelyet elfoglaló hűtőrendszer gondoskodik.

Az ELSA Gladiac GeForce GTX 680 nyomtatott áramkörén a frissen fejlesztett, 28 nanométeres GK104-es Kepler grafikus processzor kapott helyet, aminek belsejében nem kevesebb mint 1536 darab CUDA feldolgozó sorakozik fel, a 2048 MB GDDR5 VRAM pedig egy 256 bites memóriainterfészen keresztül csatlakozik hozzá. Ahogy az már az eddigi paraméterek alapján sejthető, az órajelek frontján sem érhet minket meglepetés, ugyanis azok is hűen követik az nVidia előírásait, tehát a Kepler GPU az 1006 MHz-es alapsebességre lett behangolva (boost üzemmódban elérheti az 1058 MHz-et is), míg a 2 GB GDDR5-ös videomemória a valós 1502 MHz-es frekvencián üzemel, ami 6008 MHz-es effektív teljesítményt, illetve 192 GB/s-os memória sávszélességet eredményez.

A videokártya hátlapi paneljén két darab Dual-Link DVI, egy HDMI, valamint egy DisplayPort kimenet sorakozik fel, és a nyomtatott áramkörről természetesen ezúttal sem hiányzik a már jól megszokott nVidia SLI csatolófelület, így igény esetén akár a háromutas grafikus konfiguráció is könnyedén kiépíthető. A vezérlő a működéséhez szükséges plusz energiát két darab hattűs PCI Express tápcsatlakozón keresztül nyeri.

Az újdonság felszereltségéből persze most sem hiányzik a már elvárt DirectX 11, Shader Modell 5.0 és OpenGL 4.2 támogatás, amiket az nVidia jól ismert PureVideo HD, PhysX, CUDA, a térhatású megjelenítést garantáló 3D Vision Surround, illetve a legfrissebb fejlesztésű Adaptive V-Sync és TXAA élsimítás technológiája egészít ki. Az új ELSA Gladiac GeForce GTX 680 megjelenésére első körben a japán boltok polcain számíthatunk, mégpedig 787 dollár körüli áron.

Az ELSA is bemutatta új GTX 680-as videokártyáját - 2. kép

6 hozzászólás

frenkyboyhun

13 éve, 4 napja

formás mosolygó smiley

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

13 éve, 4 napja

[Tiltott felhasználó!]

Vendég

13 éve, 4 napja

MArha drága. Ez a kepler?

válasz erre

DoubleW

13 éve, 4 napja

Hát nem valami olcsówtf smiley De amugy jó kártya.

válasz erre

Vendég

13 éve, 4 napja

787 dollar korul!röhögő smiley az de nagyröhögő smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
Botyi profiljamarco profilja