Az EK bemutatta a HD 7990-es Radeonokhoz tervezett hűtőblokkját

2013. február 17.
1.5811
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A vízhűtéses megoldásokra szakosodott EK a napokban bejelentette, hogy újabb hűtőrendszerrel gazdagodott a termékpalettája.

A frissen reflektorfénybe állított újdonság a grafikus vezérlők hűtésére lett kihegyezve, a boltok polcaira pedig EK-FC7990 típusjelzéssel fog megérkezni. Ahogy azt már a modellszáma is sejteti, az új hűtőblokk kifejezetten a dupla Tahiti grafikus processzorral megerősített Radeon HD 7990-es videokártyákhoz lett tervezve, a kompatibilitási listán pedig a PowerColor, a VTX3D, illetve a Club 3D termékei képviseltetik magukat.

A most bemutatkozó EK-FC7990 teljes egészében lefedi a gyorsítók nyomtatott áramkörét, így nem csak a két GPU-t képes alacsony hőfokon tartani, hanem az olyan főbb hőtermelő komponenseket is, mint például a videomemória, valamint a VRM (voltage regulation module). A készletben a gyártó mellékel még egy anodizált alumínium hátlapot is, ami a nyomtatott áramkör hátsó részére rögzítve hűti az oda telepített RAM modulokat, de emellett a mérnökök a dobozba bekészítettek egy dupla PCI helyre méretezett I/O hátlapot is, így a videokártyák az eredeti három kártyahely helyett immár kevesebb belső térrel is beérik. Az új EK-FC7990 már megrendelhető a gyártó hivatalos honlapjáról 170 eurós áron.

Az EK bemutatta a HD 7990-es Radeonokhoz tervezett hűtőblokkját - 2. kép


Az EK bemutatta a HD 7990-es Radeonokhoz tervezett hűtőblokkját - 3. kép

2 hozzászólás

Raiden

8 éve, 4 hónapja és 9 napja

Igaz az ára elég vaskos,de azért adnak is cserébe valamit.Látszik hogy nem csak odanyomtak valamit ami a kezük ügyébe került,és ráfaragták...
Nagyon korrektül néz ki..

válasz erre

Vendég

8 éve, 4 hónapja és 9 napja

Durva eszköz. Először azt hittem maga a kártya az.

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

rDAVE profiljaManiac profiljamarco profiljaiPet profiljaXelosz profilja