Az egykori GSC tagok megkísérelték biztosítani a S.T.A.L.K.E.R. 2 jogait, de kudarcot vallottak

2012. április 30.
1.8251
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Cpt_Nihil profilja, adatai
Cpt_Nihil
Nagyon úgy fest, hogy már soha, de legalábbis jó darabig nem lesz alkalmunk a másodszorra is kiakasztani Geiger-Müller számlálónkat, a körülmények ugyanis napról-napra egyre kedvezőtlenebbnek bizonyulnak szerencsétlen STALKER 2-nk materializálódásához.

Nem sokkal azután, hogy a fejlesztők a nagyközönség színe előtt fagyasztókamrába parancsolták a játékot, a GSC Game World Vostock Games már be is jelentette újonnan készülő MMOFPS-ét, amely állítása szerint "egy újabb evolúciós lépést tesz a STALKER felé".

A stúdió rájöhetett, hogy jelen körülmények között mondhatni egész arcátlan dolognak tetszhet a free-to-play Survarium felkonferálása, ezért íziben szenteltek még néhány szót az ominózus második résznek, illetve Oleg Yavorsky váltig bizonygatja, hogy ők minden tőlük telhetőt megtettek a STALKER 2 jogainak biztosítása érdekében - próbálkozásaik azonban minduntalan kudarcba fulladtak.

A csapat választás előtt állt: vagy másutt kutatunk álláslehetőségek után vagy együtt maradunk és igyekszünk külső finanszírozást bevonzani, hogy biztosíthassuk az IP jogokat és befejezhessük a S.T.A.L.K.E.R. 2-t. Ez utóbbi lehetőséget választottuk és végül eme indíttatásból jött létre az új stúdió.

Hogy miért a játék fejlesztésének megkezdése és a rajongók hitegetése után kell eltöprengeni azon: "Hmm, lehet, hogy ideje lenne tárgyalni a jogokról, nem?"... Nos, ezt Yavorsky nem tisztázta előttünk. Annyit azonban elárult, hogy mintegy hónapon át tartó hiábavaló egyezkedés előzte meg a projekt "jegelését"; a stúdió ugyanis végül képtelen volt dűlőre jutni a jogok birtokosával, avagy Sergiy Grygorovych-csal.
4 hozzászólás

Braddock

12 éve, 11 hónapja és 10 napja

Pedig nagyon vártam hogy megcsinálják!Egyenlőre úgy néz ki hogy ez ugrott!

válasz erre

marco

12 éve, 11 hónapja és 11 napja

Megy a kavarás rendesen. Beszélnek összevissza...

válasz erre

Vendég

12 éve, 11 hónapja és 11 napja

Nabazd az kemény

válasz erre

gymtonic74

12 éve, 11 hónapja és 11 napja

Kár hogy konzolosként nem lesz közöm soha hozzá. Hátha lát majd egyszer fantáziát benne valaki, hogy elkészülj?n egy fojtatás.

válasz erre
S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
22.999 Ft-tól
kövesd a játékot!
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljarDAVE profiljaBotyi profilja