Az ECS bemutatta új A890GXM-A2 alaplapját

2010. október 06.
1.9951
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Az Elitegroup Computer Systems (ECS) az elmúlt napokban egy új fejlesztésű alaplapjáról rántotta le a leplet.

A frissen beharangozott újdonság a gyártó Black Series családjának legfiatalabb tagja, az üzletek kínálatában pedig ECS A890GXM-A2 típusjelzéssel fog felbukkanni. Az új alaplap standard ATX formátummal rendelkezik (305 X 244 milliméter), és az AMD 890GX + SB850 chipkészlet páros köré épül, tehát az Advanced Micro Devices AM3 tokozású központi feldolgozóinak fogadására van felkészítve, természetesen beleértve a legújabb hatmagos Phenom II X6-os modelleket is.

Az ECS A890GXM-A2 el van látva egy integrált ATI Radeon HD 4290-es chippel is, de amennyiben a felhasználó erősebb videokártyát szeretne használni, akkor rendelkezésre áll még három darab 16X-os PCI Express 2.0 foglalat, így kiépíthető akár a többkártyás ATI CrossFireX, vagy Hybrid CrossFireX grafikus konfiguráció is. Az esetleges bővítőkártyák fogadására az újdonság fel van szerelve egy 1X-es PCI Express és egy hagyományos PCI slottal, a rendszermemóriát pedig négy darab DDR3-as aljzatba lehet telepíteni, amik maximálisan 32GB RAM-ot képesek kezelni, akár a túlhajtott 1800MHz-es frekvencián is.

A különféle meghajtóknak öt darab SATA 3.0 port kínál csatlakozási lehetőséget, amik már rendelkeznek RAID 0, RAID 1, RAID 5 és RAID 10 támogatással is. Az alaplap felszereltségéből persze nem hiányzik a dupla Gigabit Ethernet vezérlő, és a 7.1-es HD audiorendszer sem. A hátlapi I/O panelen található egy D-Sub VGA, egy HDMI, egy DVI és egy DisplayPort kimenet, négy darab USB 2.0, két darab RJ-45 LAN, két darab legújabb generációs USB 3.0, egy eSATA, egy optikai SPDIF, valamint az előbb említett integrált hangkártya csatlakozói. Az új ECS A890GXM-A2 várható megjelenési idejéről és áráról a gyártó egyelőre sajnos nem közölt részleteket.


Az ECS bemutatta új A890GXM-A2 alaplapját - 2. kép

1 hozzászólás

totyak

14 éve, 8 hónapja és 15 napja

Hatmagosakat is kezel, az nem semmi.

válasz erre
 

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja