Az Axiomtek bemutatta új Capa800-as alaplapját

2010. szeptember 26.
1.8301
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Az Axiomtek a napokban bejelentette, hogy egy új fejlesztésű alaplappal bővítette ki a termékkínálatát.

A frissen beharangozott újdonság Axiomtek Capa800 típusjelzéssel lett ellátva, és a gyártó kifejezetten a beágyazott rendszereket célozza meg vele. A Capa800 az Intel Pineview Atom processzoraival van tervezve, amik mellé viszont nem a megszokott Intel NM10-es chipkészletet társították, hanem a valamivel nagyobb méretű ICH8M-et (82801HM).

Az alaplap 3,5 inches kialakítással lett tervezve, vagyis mindössze 146 X 104 milliméteres méretekkel büszkélkedhet. A rendszer különlegessége, hogy a működéséhez szükséges energiát csupán csak egy +12VDC tápellátás biztosítja. Az Axiomtek Capa800-hoz a gyártó háromféle 1,66GHz-es központi feldolgozót kínál, név szerint a szimpla magos Atom N450-et és Atom D410-et, valamint a dupla magos Atom D510-et. A képi megjelenítésért természetesen mindhárom modell esetében a CPU-ba integrált Intel Graphics Media Accelerator 3150-es grafikus chip felel, a rendszermemóriát pedig egy darab 200 tűs SODIMM aljzatba lehet telepíteni, így a maximálisan 1GB RAM használható.

A különféle háttértárolóknak két darab SATA II port kínál csatlakozási lehetőséget, a bővítőkártya számára pedig egy PCI Express Mini Card slot áll rendelkezésre. Az alaplap felszereltségéből persze nem hiányzik a dupla Gigabit Ethernet vezérlő, és az integrált Realtek ALC662 HD audiorendszer sem. A csatlakozók választékában szerepel egy LVDS és egy D-Sub VGA kimenet, négy darab soros (RS-232/422/485), két darab RJ-45 LAN, egy SMBus, nyolc darab USB 2.0, valamint az előbb említett hangkártya csatlakozói.

Az újdonság kompatibilis a Microsoft Windows XP, Windows Vista, Windows 7, és a Linux operációs rendszerekkel is. Az új Axiomtek Capa800 szállítása várhatóan október végén fog megkezdődni, de az áráról a gyártó egyelőre nem közölt információt.
5 hozzászólás

[Tiltott felhasználó!]

11 éve, 2 hónapja és 21 napja

[Tiltott felhasználó!]

skyman

11 éve, 2 hónapja és 21 napja

De hogy miért nem USB 3.0 van rajta, nem értem

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

11 éve, 2 hónapja és 21 napja

[Tiltott felhasználó!]

totyak

11 éve, 2 hónapja és 21 napja

Mi a csuda az a beágyazott rendszer? Ha jól rémlik talán tegnap vagy azelőtt is volt egy hír egy másik lapról, ami szintén beágyazott rendszerekre ment rá, de az valahogy sokkal jobb volt a maga 192Gb ramjával. (Lehet rosszul emlékszem, akkor elnézést, nem volt kedvem utánakeresni).

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

11 éve, 2 hónapja és 22 napja

[Tiltott felhasználó!]

legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

WickedSick profilja