Az Asus piacra dobta NX90-es noteszgépét

2010. október 17.
2.2811
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A legfrissebb külföldi hírek szerint az Asus megkezdte a szállítását az eredetileg még januárban bemutatott, Asus NX90 típusjelzéssel ellátott hordozható gépének, és az már megrendelhető.

A gyártó elmondása szerint a laptop teljes körű multimédiás képességekkel büszkélkedhet, és maradéktalanul helyettesíthet egy asztali számítógépet is. A noteszgép meglehetősen terjedelmes külsővel rendelkezik, ugyanis 530 X 280 X 30 - 36 milliméteres méretekkel dicsekedhet, ami mellé 4,40 kilogrammos tömeg párosul.

A rendszer egy 18,4 inches, LED háttérvilágítású kijelzővel van felszerelve, ami az 1920 X 1080-as teljes HD felbontást képes kezelni. A képernyő keretéből természetesen nem hiányzik a ma már alapfelszereltségnek tekinthető webkamera 2,0M pixeles változata, valamint a mikrofon sem. Az Asus NX90 az Intel HM55 Express chipkészlet köré épül, és az Intel 1,73GHz-es Core i7 740QM központi feldolgozójával van felvértezve, ami a Turbo Boost rendszernek köszönhetően üzemelhet akár a 2,93GHz-es frekvencián is. A DDR3-as memóriarendszer 6GB 1333/1066 MHz-es RAM-al van feltöltve (12GB-ig bővíthető), a képi megjelenítésért pedig az nVidia 1GB VRAM-al szerelt GeForce GT335M diszkrét grafikus gyorsítója felel. Az adatok tárolásáról két darab 640GB-os hagyományos merevlemez gondoskodik, míg optikai meghajtónak egy DVD Super Multi /Blu-ray egység került beépítésre.

A laptop hálózati rendszerét egy 802.11 b/g/n szabványú WiFi modul, egy Gigabit Ethernet vezérlő, és egy opcionális Bluetooth 2.1 + EDR adapter alkotja. A külső részen található egy több formátum kezelésére felkészített kártyaolvasó (SD, MMC, MS, MS-Pro, XD), egy D-Sub VGA és egy HDMI kimenet, két darab USB 2.0, két darab legújabb generációs USB 3.0, egy RJ-45 LAN, valamint az integrált audiorendszer fejhallgató és mikrofon csatlakozója. A noteszgépet a Microsoft előtelepített Windows 7 operációs rendszerével, és egy hatcellás akkumulátorral szállítja a cég, de az üzemidejére egyelőre sajnos nem derült fény. Az Asus NX90 már megrendelhető a nagyobb angol online üzletektől, az árcéduláján pedig a meglehetősen borsós 2499 font szerepel.


Az Asus piacra dobta NX90-es noteszgépét - 2. kép

1 hozzászólás

totyak

14 éve, 8 hónapja és 5 napja

Kicsit talán jobb ez a noti, mint a manapság megszokott átlag, de valahogy az ára nem túl csalogató.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaMonyo profilja