Az Asus is bemutatta saját GT 430-as gyorsítóját

2010. október 14.
1.6971
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Az Asus a napokban bejelentette, hogy egy új fejlesztésű grafikus gyorsítóval bővítette ki a termékpalettáját.

Ahogy az már sejthető, a frissen reflektorfénybe állított újdonság az nVidia legfiatalabb GeForce GT 430-as modelljére épül, az üzletek kínálatában pedig Asus ENGT430/DI/1GD3 típusjelzéssel fog felbukkanni. A videokártya egy alacsony profilú nyomtatott áramkörrel lett tervezve, a hűtéséről pedig egy dupla kártyahelyet elfoglaló aktív hűtőrendszer gondoskodik.

A gyorsítónál alkalmazott hűtőrendszer ventilátora már az Asus speciális kialakítása szerint készült, ami nagy mértékben csökkenti a működés közben lerakódó por mennyiségét. Az új Asus ENGT430/DI/1GD3 a 40nm-es gyártástechnológiával előállított, Fermi alapú GF108-as grafikus feldolgozóval van felvértezve, ami 96 darab CUDA maggal rendelkezik, a 128bit-es adatsínen keresztül pedig 1024MB DDR3 videomemóriát képes elérni. A grafikus vezérlő órajelei megfelelnek az nVidia előírásainak, vagyis a GPU sebességét 700MHz-re, míg a shader egységek teljesítményét 1400MHz-re hangolták be a tervezők, az előbb említett 128bit-es DDR3 memóriarendszer pedig az 1600MHz-es effektív frekvencián üzemel. A különféle kijelzőknek a hátlapi panelen kialakított egy darab D-Sub VGA, egy HDMI és egy DVI kimenet kínál csatlakozási lehetőséget.

A videokártya természetesen már rendelkezik teljes körű DirectX 11 és OpenGL 4.0 támogatással, amiket a 3D-s Blu-ray támogatás, valamint az nVidia már jól ismert PhysX, CUDA és PureVideo HD technológiája egészít ki. Az új Asus ENGT430/DI/1GD3 várható megjelenési idejéről és áráról a gyártó egyelőre sajnos nem közölt információt.
2 hozzászólás

[Tiltott felhasználó!]

14 éve, 7 hónapja és 13 napja

[Tiltott felhasználó!]

totyak

14 éve, 7 hónapja és 14 napja

Ránézésre nekem nem úgy tűnik, hogy a kártya egy helyet foglal el, de hát nyilván csal a kép, meg a szemem.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja