Az Asus és a Google bejelentette a Nexus 7 táblagépet

2012. június 29.
1.8421
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A Google I/O 2012 rendezvényen az Asus és a Google bejelentette, hogy együttműködésük eredményeként megszületett a Nexus 7 névre keresztelt táblagépük.

A Nexus 7 az Asus által tervezett hardvert és az Android legfrissebb változatának előnyeit egyesíti a Google Play nyújtotta összes szórakozási lehetőséggel. A két cég által közösen fejlesztett Nexus 7 a világ első 7"-es méretű négymagos táblagépe, amely gyári kiépítésben tartalmazza a Google platform legjobb szolgáltatásait, ráadásul mindezt egy elegáns, jól hordozható, igazán kézbeillő gép formájában.

A Nexus 7 lelke egy négymagos nVidia Tegra 3 SoC (System-on-a-Chip), ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy minden gyorsabb: az oldalak gyorsan töltődnek be, a játékok zökkenőmentesen futnak és gyorsan reagálnak, több alkalmazás is könnyedén futhat egyszerre. A fejlett grafikáról egy 12 magos GeForce GPU gondoskodik, míg a 4-PLUS-1 CPU kialakítás lehetőséget ad arra, hogy a gép teljes erőbedobással működjön, amikor kell, viszont egyúttal energiatakarékos is legyen, ha nincs szükség a nagy teljesítményre.

Élénk, 1280 x 800 képpontos, nagyfelbontású képernyőjével a Nexus 7 életre kelti az alkalmazásokat, játékokat, könyveket és filmeket. Az új Asus TruVivid technológia fokozza a színek tisztaságát és ragyogását, miközben az IPS panel 178 fokos szögben láthatóvá teszi a kristálytiszta és részletes képet. A karcálló Corning FIT Glass és a recézett, csúszásgátló külső burkolat robusztussá és a sokat utazó fogyasztók igényeihez illeszkedővé teszi. Az akár 9,5 órás akkumulátoros használatot kínáló (720p felbontású videolejátszással, 100 nit fényerővel, külső mikrofonnal és bekapcsolt Wi-Fi-vel, a Gmail szolgáltatásba bejelentkezve), mindössze 10,5 milliméter vastag és 340 gramm súlyú eszköz körülbelül úgy hordozható, mint egy papírkönyv.

A játékoknál jól jönnek a Nexus 7 érzékelői is: a giroszkóp, a gyorsulásmérő, az NFC- (rövid hatótávú kommunikációs) érzékelő, valamint a remek válaszkészségű tízujjas érintőképernyő. Mindezek révén a felhasználók döntéssel, érintéssel, koppintásokkal játszva juthatnak fel az eredményjelző legtetejére, miközben a Google Play Store több mint 600 ezer játéka és alkalmazása között válogathatnak. Egy korlátozott ideig 25 dolláros Google Play keret is jár hozzá, filmek, könyvek, újságok és egyebek vásárlására.

A tablet a Jelly Bean kódnevű Android 4.1 változatot futtatja, a világ legnépszerűbb mobilplatformjának legfrissebb kiadását, kiegészítve az olyan fontosabb Google alkalmazásokkal, mint például a Gmail, a Chrome, a Google+, valamint a YouTube. Az újonnan bejelentett Nexus 7 egy 8 GB-os, illetve 16 GB-os meghajtóval szerelt modell személyében érhető el, az árcédulájukon pedig tárolókapacitástól függően 199 vagy 249 dollár van feltüntetve.

Az Asus és a Google bejelentette a Nexus 7 táblagépet - 2. kép


Az Asus és a Google bejelentette a Nexus 7 táblagépet - 3. kép

9 hozzászólás

Vendég

12 éve, 9 hónapja és 3 napja

Vendég írta:
Lehetetlen beszerezni bakker!meglepett smiley
Mert ***** olcsó és annyiért ***** jó is!

válasz erre

Vendég

12 éve, 9 hónapja és 3 napja

Lehetetlen beszerezni bakker!meglepett smiley

válasz erre

Vendég

12 éve, 9 hónapja és 27 napja

RED írta:
Nekem úgy rémlik, h ezt még a Google kezdte a Nexus One telóval (HTC), bár már nem emlékszek pontosan. mosolygó smiley
Úgy van tényleg, a HTC volt először

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

12 éve, 9 hónapja és 27 napja

[Tiltott felhasználó!]

Vendég

12 éve, 10 hónapja

***** jó kis cumó!meglepett smiley

válasz erre

Vendég

12 éve, 10 hónapja

Az Asus?meglepett smiley Az hogy? Nem a Samsung szokta ezeket a Nexusokat kihozni?

válasz erre

Vendég

12 éve, 10 hónapja

Az komoly hogy 250 dolcsi?meglepett smiley Akkor kell!

válasz erre

Vendég

12 éve, 10 hónapja

De brutálisan jól néz ki

válasz erre

csirkee

12 éve, 10 hónapja

Annyi pénzt még meg is ér mosolygó smiley bizti jól lesz! Kár hogy én nem tudom kihasználni, így felesleges lenne nekem!

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja