Az Asus bemutatta új Rampage III Formula alaplapját

2010. augusztus 07.
2.3591
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Az Asus a napokban bejelentette, hogy újabb taggal bővítette ki az alaplapjainak termékkínálatát.

A frissen reflektorfénybe állított újdonság a gyártó Republic of Gamers (RoG) családjának legfiatalabb tagja, az üzletek kínálatában pedig Asus Rampage III Formula típusjelzéssel fog felbukkanni. Az alaplap az Intel X58-as chipkészlet köré épül, tehát az Intel csúcskategóriás, LGA1366 tokozású Core i7-es központi feldolgozók fogadására van felkészítve.

Az RoG szériánál már megszokott vörös-fekete színekben pompázó Asus Rampage III Formula a videokártyák részére három darab 16X-os PCI Express foglalattal van felvértezve, így igény esetén kiépíthető akár a többkártyás ATI CrossFireX vagy nVidia SLI konfiguráció is (16X, NA, 16X, vagy 16X, 8X, 8X). Az esetleges további bővítőkártyáknak egy hagyományos PCI és két darab 1X-es PCI Express slot áll rendelkezésre, a rendszermemóriát pedig hat darab DDR3-as aljzatba lehet telepíteni, amik maximális kiépítésben 24GB RAM-ot képesek kezelni. A különféle meghajtók számára hat darab SATA II, valamint két darab SATA 3.0 port kínál csatlakozási lehetőséget.

Az alaplap felszereltségéből természetesen nem hiányzik a dupla Gigabit Ethernet vezérlő (Teaming funkcióval), és az integrált SupremeFX X-Fi 2 7.1-es hangkártya sem. A hátlapi I/O panel pontos kiosztására egyelőre nem derült fény, de annyi már bizonyos, hogy a szokásos USB 2.0, eSATA és RJ-45 LAN csatlakozókon kívül tartalmaz még két darab legújabb generációs USB 3.0 portot is. Az új Asus Rampage III Formula legkésőbb szeptemberben fog megjelenni a boltok polcain, de a várható áráról a gyártó egyelőre sajnos nem közölt információt.


Az Asus bemutatta új Rampage III Formula alaplapját - 2. kép



Az Asus bemutatta új Rampage III Formula alaplapját - 3. kép



Az Asus bemutatta új Rampage III Formula alaplapját - 4. kép

nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja