Az Asus bemutatta új P8Z77 WS alaplapját

2012. április 11.
1.6151
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Az Asus a mai nap folyamán egy újabb, friss fejlesztésű alaplapjáról rántotta le a leplet.

A szóban forgó újdonság a gyártó Workstation szériájának legfiatalabb tagja, ami a boltok polcaira Asus P8Z77 WS típusjelzéssel fog megérkezni. Nem titok, hogy az Asus az alaplappal elsősorban a professzionális felhasználási területet célozza meg, azonban annak tulajdonságai és gazdag felszereltsége az extrém játékosok igényeit is képes maradéktalanul kielégíteni. Már a modellszáma is sejteti, a standard ATX formátummal készített P8Z77 WS az Intel Z77-es chipkészlet köré lett tervezve, tehát az Intel LGA1155 tokozású központi feldolgozók fogadására van felkészítve.

Az integrált GPU-k kezelésének képessége mellett a kínálatban természetesen felsorakozik a többkártyás AMD CrossFireX és nVidia SLI grafikus konfigurációk támogatása is, köszönhetően a négy darab PCI Express 3.0 slotnak, és ez a megoldás akár 50 százalékkal is gyorsabb lehet az előző generációnál. A LucidLogix által kifejlesztett új Virtual Vsync technológia simább, szaggatásmentes játékélményről gondoskodik, míg az Asus számos exkluzív funkcióval is segíti a használati élmény további javítását. Ezek közé tartozik például a Fan Xpert 2 nevű, precíziós ventilátorvezérlés és a Network iControl sávszélesség-foglalási és -kiosztási technológia.

A hardveres Intel Ethernet-vezérlő a feldolgozás terhelésének java részét leveszi a CPU válláról az online feladatok során, és akár 71 százalékkal is képes csökkenteni a processzor kihasználtságát a P8Z77 WS alaplapon. Csakúgy, mint az Asus 7-es család többi alaplapja, a P8Z77 WS is a Fan Xpert 2 technológiával együtt érkezik, amely automatikusan felismeri a házon belüli hőmérsékleti állapotokat, és ennek megfelelően módosítja a CPU- és a házventilátor sebességét. Az automatikus hangolás mellett a Fan Xpert 2 csatoló igen részletes beállítási lehetőségeket is tartalmaz, vagyis a felhasználók maguk határozhatják meg az egyes ventilátorok teljesítményét, igény szerint.

A hátlapi I/O panel felhozatalában szerepel egy kombinált PS/2 billentyűzet/egér konnektor, egy DVI-I videokimenet, két darab RJ-45 LAN, négy darab USB 2.0, négy darab USB 3.0, két darab eSATA, egy optikai SPDIF, illetve a 7.1 csatornás Realtek audiorendszer csatlakozói. Az új Asus P8Z77 WS várható megjelenési idejére egyelőre még nem derült fény, annyit mindenesetre már tudni, az árcéduláján 91.900 forint körüli összeg fog szerepelni.

Az Asus bemutatta új P8Z77 WS alaplapját - 2. kép

3 hozzászólás

Vendég

13 éve, 23 napja

Bitang

válasz erre

Vendég

13 éve, 23 napja

Mintha ingyen adnák. röhögő smiley Ennyiért ajándék! röhögő smiley

válasz erre

Vendég

13 éve, 23 napja

mestermű. szép.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja