Az Asus bejelentette új Z9PE-D8 WS alaplapját

2012. március 13.
1.9961
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Az Asus a mai napon hivatalosan is bejelentette az idei Consumer Electronic Show alkalmával már kiállított, Asus Z9PE-D8 WS típusjelzéssel ellátott alaplapját.

Az EEB formátummal (305 X 330 milliméter) tervezett alaplap az Intel C602 chipkészlet köré építkezik, a két darab Socket 2011-es foglalat pedig két Intel Xeon E5-2600 központi feldolgozó fogadására képes. Tudását tekintve a Z9PE-D8 WS alaplap nemcsak szerverekben vagy munkaállomásokban használható, hanem akár megszállott játékosok igényeit is képes kielégíteni.

A vállalat újdonsága nem kevesebb mint hét darab PCI Express 3.0 X16 foglalattal van felvértezve, így igény esetén gond nélkül kiépíthető akár a négyutas AMD CrossFireX vagy nVidia SLI Grafikus konfiguráció is. A rendszermemóriát nyolc darab DDR3-as aljzatba lehet telepíteni, amik maximálisan 64 GB RAM-ot képesek kezelni, akár a túlhajtott 2133 MHz-es frekvencián is. Az adattárolók csatlakoztatására az Intel chipset nyolc darab SATA II, illetve két darab 6 Gbps-os tempóra képes SATA 3.0 portot kínál (RAID 0, 1, 5 és 10 támogatással), de a Marvell PCIe 9230-as kontrollernek köszönhetően a lista kiegészül még további négy darab SATA 3.0 konnektorral is (RAID 0, 1 és 10).

Az új alaplap felszereltségéből természetesen nem hiányzik a dupla Gigabit Ethernet vezérlő, és a 7.1 csatornás Realtek ALC898 audiorendszer sem. A hátlapi I/O panelen található egy kombinált PS/2 billentyűzet/egér port, hat darab USB 2.0, két darab legújabb generációs USB 3.0, egy optikai SPDIF, két darab RJ-45 LAN, valamint az előbb említett hangkártya csatlakozói.

Az Asus Z9PE-D8 WS mellé a vállalat az új Advanced Replacement Service (speciális csereszolgáltatás) nevű szolgáltatását adja, amely csökkenti az RMA várakozási időket, sokkal nagyobb rugalmasságot és kényelmet kínálva, ha mégis vissza kéne küldeni, meg kéne javítani vagy ki kéne cserélni a terméket. Az új alaplapra is vonatkozik az Asus "24X24"-es fogadalma, vagyis hogy garantálja a 24 hónapos ellátást és a 24 órás folyamatos működést. Az Asus Z9PE-D8 WS várható megjelenési idejéről és áráról a gyártó egyelőre sajnos nem közölt információt.
3 hozzászólás

Vendég

13 éve, 1 hónapja és 2 napja

Bitang cumó.

válasz erre

DoubleW

13 éve, 1 hónapja és 2 napja

Ez nem semmi!mosolygó smileyPont nekem valóröhögő smileyröhögő smiley Aki nem tud mit kezdeni a pénzével az nyugodtan megveheti nekemröhögő smileyröhögő smiley

válasz erre

Vendég

13 éve, 1 hónapja és 2 napja

Egyszer úgy lesz pénzem hogy ne kelljen fogamhoz verni a garast, biztos hogy ilyen cuccokat fogok venni.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja