Az ASRock bejelentette új Z77 Extreme9 alaplapját

2012. május 17.
1.6451
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A napokban az ASRock formálisan is bejelentette az új, ASRock Z77 Extreme9 névre keresztelt alaplapját.

A szóban forgó újdonság standard ATX formátummal lett tervezve, és ahogy azt már a típusjelzése is mutatja, az Intel Z77 chipkészlet képességeit kamatoztatja, vagyis az Intel LGA1155 tokozású, második és harmadik generációs Core i3, Core i5 és Core i7 központi feldolgozók fogadására van felkészítve. Az alaplap megfelelően stabil működését és túlhajtását egy 8 + 4 fázisú tápellátás garantálja.

Az ASRock Z77 Extreme9 a videokártyák telepítéséhez összesen hat darab 16X-os PCI Express foglalattal van felvértezve, amik közül öt darab 3.0, míg a hatodik 2.0 szabványú. A négy darab gyorsítóval kiépített AMD CrossFireX vagy nVidia SLI grafikus konfiguráció esetén a 8X/8X/8X/8X-os mód érhető el, míg két kártyával a 16X/16X-os. Az esetleges további bővítőkártyák részére egy 1X-es PCI Express, valamint egy mini-PCI Express slot áll rendelkezésre, a rendszermemóriát pedig négy darab DDR3-as aljzatba lehet telepíteni, amik maximálisan 32 GB RAM-ot képesek kezelni, akár a túlhajtott 3000 MHz-es frekvencián is.

Az optikai meghajtóknak, szilárdtest-meghajtóknak és merevlemezeknek hat darab 6 Gbps-os tempóra képes SATA 3.0, valamint négy darab SATA II port kínál csatlakozási lehetőséget. Az alaplap felszereltségéből persze nem hiányzik a már jól megszokott Gigabit Ethernet vezérlő dupla kiépítésű változata, és a 7.1 csatornás HD audiorendszer sem. A hátlapi I/O panel felhozatalában megtalálható egy kombinált PS/2 billentyűzet/egér konnektor, egy HDMI videokimenet, egy optikai SPDIF, két darab USB 2.0, nyolc darab legújabb generációs USB 3.0, egy eSATA 3.0, két darab RJ-45 LAN, egy 1394 FireWire, illetve az előbb említett hangkártya csatlakozói.

Az alaplap kínálatában természetesen szerepel még az ASRock Extreme Tuning, Instant Boot, Smart View, XFast USB, XFast LAN, XFast RAM, valamint a Hybrid Booster technológia támogatása is. Az új ASRock Z77 Extreme9 pontos megjelenési idejéről egyelőre nem érkezett információ, azt mindenesetre már tudni, hogy az árcéduláján 320 euró körüli összeg fog szerepelni.

Az ASRock bejelentette új Z77 Extreme9 alaplapját - 2. kép

3 hozzászólás

DoubleW

12 éve, 11 hónapja és 15 napja

Na ez egy durva alaplap!Igaz az ASRock-ról beszélünk és ők mindig jó kis alaplapokat csinálnak.

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

12 éve, 11 hónapja és 15 napja

[Tiltott felhasználó!]

Vendég

12 éve, 11 hónapja és 15 napja

Asrockok jol tuningolhatok, huzhatok? Kene vennem lassan valami uj szettet es alaplapnak ez nagyon bejon.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja