Az Anonymus magára vállalta a "kifinomult" Facebook vírust

2011. november 14.
3.8521
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Cpt_Nihil profilja, adatai
Cpt_Nihil
Talán sokan tisztában vagytok vele, hogy az Anonymus hacker-társulat nyíltan "megfenyegette" a Facebook-ot, hogy november 5-én az adatvédelem jegyében támadást indít ellene egy vírus formájában, amely a közösségi portál egész hálózatára kiterjed majd.

Nem is történt semmi, mondhatnánk - azonban az öntörvényű csapat magára vállalta a Facebook-on terjedő "kifinomult" vírust.

"Bármi, amit csinálsz, a Facebook-on marad, tekintet nélkül az 'adatvédelmi' beállításaidra, és az accountod törlése lehetetlen; még ha 'törlöd' is az accountodat, valamennyi személyes információd a Facebook-on marad és bármikor előhívható. Az adatvédelmi beállítások még 'biztonságosabbá' tétele sem több illúziónál" - olvasható az OpFacebook bejelentésében.

Ugyanezen bejelentésében az Anonymus elárulja: a közelgő akció nem a jövő adatvédelméről szól - a harc a nagybetűs "Választásért" és a "tájékozottságon alapuló beleegyezés" intézményéért folyik, amelyek (szerintük) egyáltalán nem jellemzik a közösségi portált.

Nos, az @Anon_Central megosztott követőivel egy videót, amelyben a hacker-bagázs egy "kifinomult" Facebook vírusról számol be nekünk. Arról, amelyet ők maguk uszítottak a portálra. Ez a vírus - állításuk szerint - nem csupán a felhasználók Facebook accountjába képes beférkőzni, hanem magába a PC-be is.

"Miután a féreg irányítás alá kerül, az Anonymus arra használja majd ezt az előnyt, hogy a korrupció, valamint ellenségei ellen használjuk fel" -ecseteli az Anonymus.

Bár előttem nem tiszta, hogyan hivatott minket segíteni a "Fawkes" vírus, ami elsősorban bennünket vesz célba - mindazonáltal a férget már többen is észlelték.
5 hozzászólás

Vendég

13 éve, 6 hónapja

Ahhoz hogy a pc-mhez férjen bármilyen féreg, nekem be kell engednem a gépemre, anélkül ez nem fog megtörténni. Mivel semmilyen alkalmazást nem engedek be a Facebookról és nem lájkolok olyan oldalt, amit nem ismerek, ez lehetetlen. Úgyhogy kopp.

válasz erre

Vendég

13 éve, 6 hónapja

Az komoly. Mondjuk kíváncsi lennék a facebookot hogy sikerül neki megszivatni. Szerintem sehogy.röhögő smiley

válasz erre

skyman

13 éve, 6 hónapja

Hát igen mondani/írni akármit lehet.
Ahhoz meg azért, hogy a pc-mbe kotorásszanak lesz még nekem is pár szavam röhögő smiley

válasz erre

marco

13 éve, 6 hónapja

Hülye süketelés az egész. A rosszindulatú hacker üldözendő, rühellem mindet. És itt egyszerű rosszindulatról van szó.

válasz erre

lamagra

13 éve, 6 hónapja

Az, hogy a facebook tárolja az adatokat, annyira nem meglepő, és nem is nagy újdonság számomra... Ha mostantól az Anonymus is szeretné, hát nosza... De hogy a PC-mben is turkáljanak, na azt már nem! menő smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja