Az AMD és az Intel is új táblagépes megoldásokkal készül 2015-re

2014. december 20.
2.0791
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
petike737 profilja, adatai
petike737
Az AMD és az Intel rivalizálása hosszú évekre nyúlik vissza, azóta pedig rengeteg új piac jött létre, melyeken természetesen a két óriás is szeretne sikeres lenni, azonban az újabb piacokon inkább az Intel nevét lehet mostanság hallani.

Ilyen piac például az okostelefonok és táblagépek szektora, ahol egyre több Intel-alapú megoldást jelentenek be a gyártók, az AMD pedig évről évre csak ígérget. Elérkezett a 2014-es év vége, így ismét előkerült az, hogy a két vállalat mivel készül 2015-re.

Ezúttal a táblagépek piaca került szóba, ahol mindkét vállalat új megoldásokat szeretne bevezetni. Az AMD részéről találkozhatunk majd az x86-os alapokra épülő Nolan és az ARM-alapokra épített Amur lapkákkal. Előbbi hasonlít leginkább az Intel Bay Trail megoldásaira, így az Android és Windows rendszereket futtató készülékekbe szánj a gyártó, míg utóbbi Cortex-A57-es architektúrára épül és az Androidot, valamint más Linux-alapú rendszereket célozza meg.

Az Intel kapcsán arról lehet hallani, hogy a mostani 22nm-es Bay Trail-T megoldások mellé érkezik a 14nm-es technológiát használó utód, a Cherry Trail. Utóbbi az Intel 8. generációs grafikai processzorával érkezik és a Windows mellett természetesen az Androidot is támogatja majd. Azzal viszont mindkét gyártónak szembe kell majd néznie, hogy lassul a táblagépek piaca, hiszen sokan több évig használnak egy-egy modellt, illetve az okostelefonok méretének növekedése, valamint az Apple sikere is betehet még nekik.
3 hozzászólás

Ronalddo

10 éve, 25 napja

Nagyon nyomul az Intel tablet piacon is, egyre nagyobb területet hasít. Én mondjuk örülök neki, mert minőség.

válasz erre

kpal

10 éve, 26 napja

Intel sok táblába van mostanság ..

válasz erre

totyak

10 éve, 26 napja

Szerintem különösen jók ez a táblák, amikre win is, meg droid is mehet.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
Botyi profiljarDAVE profiljamarco profilja