Az AMD bemutatta új FirePro W600-as videokártyáját

2012. június 14.
1.6011
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A tegnapi nap folyamán az Advanced Micro Devices bejelentette, hogy újabb taggal bővítette ki a professzionális felhasználási területet célzó FirePro grafikus gyorsítóinak termékpalettáját.

A frissen beharangozott újdonság AMD FirePro W600-as típusjelzéssel lett ellátva, és a gyártó elsősorban a kijelzőfalakhoz, illetve az ehhez hasonló többmonitoros alkalmazásterületeken való használatra hegyezte ki. Az új vezérlő megfelelő üzemi hőfokát egy kisméretű, egyetlen kártyahelyet elfoglaló aktív hűtési megoldás biztosítja.

Az új AMD FirePro W600 több hasonlóságot is mutat a hagyományos asztali számítógépeket célzó AMD Radeon HD 7750-es modellel, hozzá hasonlóan szintén a 28 nanométeres gyártástechnológiával előállított, Graphics Core Next (GCN) architektúrára épülő Cape Verde grafikus feldolgozó képességeit kamatoztatja, viszont ez esetben a GPU-hoz a 128 bites memóriainterfészen keresztül immár megduplázott mennyiségű GDDR5 VRAM kapcsolódik, vagyis 2048 MB.

A szóban forgó videokártya teljesítményértékeiről nem tett említést a gyártó, de a termék felhasználási területét figyelembe véve ezek a paraméterek elhanyagolhatóak. Az AMD FirePro W600 még maximális terheltség mellett is alig 75 wattos fogyasztással büszkélkedhet, így ennek köszönhetően nincs szükség külön PCI Express tápcsatlakozó használatára.

A különféle kijelzőknek a nyomtatott áramkör végén felsorakozó hat darab mini DisplayPort 1.2-es konnektor biztosít csatlakozási lehetőséget, amik közül mindegyik egy 4096 X 2304-es felbontású megjelenítő meghajtására képes, méghozzá 30 bites pixelek és 60 Hz-es képfrissítés mellett. Egyetlen konfiguráción belül lehetőség van akár két darab AMD FirePro W600-as vezérlő használatára is, így a munkára fogható monitorok vagy projektorok száma 12 darabra növelhető.

A 3.0-ás PCI Express interfésszel tervezett videokártya természetesen képes a kijelzőkeret kompenzációra és a projektor képének átfedésére is, de ezek mellett a kínálatban szerepel még a két HD video streaming egyidejű futtatásának képessége, valamint a teljes körű OpenGL 4.2 és DirectX 11 támogatás is. Az új AMD FirePro W600 599 dolláros árcédulával fog megjelenni az árlistákon.
1 hozzászólás

Stewenwolf

12 éve, 9 hónapja és 20 napja

Nem semmi az ára...Ezen a pénzen már komplett konfigot lehet venni, és nem is olyan rosszat...

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja