Az Amazon kis híján zsebre vágta a BlackBerry megalkotóit

2011. december 21.
1.9271
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Cpt_Nihil profilja, adatai
Cpt_Nihil
Az Amazon.com hadi gépezete szemlátomást egy pillanatra sem áll le, s lehetőség szerint a tech iparágak valamennyi mezőnyében szeretne indítani egy az ő billogjával ellátott versenyzőt: ha készpénznek vehetjük a Reuters jelentését, akkor az egyre félelmetesebb méreteket öltő vállalat nem bízza a véletlenre a mobileszközök irányába tett első lépéseit.

A site-nak állítólag tudomására jutott, hogy az Amazon.com friss és ropogós bankókat lobogtatott meg a BlackBerry készülékeket megalkotó Research in Motion (RIM) orra előtt, ők azonban nem álltak kötélnek.

Közismert tény, hogy a Research in Motion Ltd.-nek (röviden csak RIM) mostanában nem megy valami jól a szekere, és fülig kell rántania a gatyáját, ha fel óhajtja venni a versenyt az olyan konkurens titánokkal, mint amilyenek az iPhone-ok vagy a Googl-féle Androidok. Meglehet, a RIM jelenleg nem tudhatja a maga oldalán az erőfölényt, mégis nemmel feleltek, amikor az Amazon kopogtatott az ajtajukon, azzal a szándékkal, hogy felvásárolja az 1984-ben alapított céget - állítja a Reuters.

A site szerint az Amazon ezen a nyáron felbérelt egy befektetésekkel foglalkozó banki céget, hogy meglesse a RIM-et, akik ezekben a pillanatokban is a riválisok ellen folytatott harcban igyekeznek megtartani részvényeiket. Az Amazon aztán a kapott eredményeket mérlegelve felkereste a mobilos céget, akik visszautasították az ajánlatot - bár egyelőre fogalmunk sincs, vajon hangzott-e el konkrét összeg a tárgyalás folyamán.

Bár a mobilos területekre való nyitással ezúttal kudarcot vallott az Amazon.com, alighanem csupán idő kérdése, míg a vállalat itt is megveti a lábát: figyelembe véve a Kindle tabletekkel aratott sikerét, az online kereskedelmi óriást bizonyára nem kell féltenünk.
5 hozzászólás

marco

13 éve, 4 hónapja és 22 napja

Vendég írta:
Én az iPhonera nem mondanám hogy ****...wtf smiley
Milyen jó, hogy nem vagyunk egyformák...

válasz erre

Vendég

13 éve, 4 hónapja és 22 napja

Én az iPhonera nem mondanám hogy ****...wtf smiley

válasz erre

Vendég

13 éve, 4 hónapja és 22 napja

Azért lehet hogy jót tett volna a felvásárlás...

válasz erre

Vendég

13 éve, 4 hónapja és 22 napja

A mesterséges rombolás eredménye az, hogy mostanában úgy beszélnek a rimről, mintha baj lenne vele. Sajnos az idióta befektetők is be****tak, és egyáltalán ez okoz bármiféle hiedelmeket. De a legjobb telefonokat sok tekintetben még mindig a rim gyártja. Lehet akármilyen üvegborítás egy szifonon, attól még semmi másra nem jó mint játszani meg netezni. De aki telefonálni is akar ezek mellett az jobban teszi, ha bb-t vesz.

válasz erre

marco

13 éve, 4 hónapja és 22 napja

Na az hiányzott volna csak... Még most is a harmadik legelterjedtebb telefon a Bleki. A RIM hamarosan elkezd visszakapaszkodni, csak sajnos olyan áron, hogy feladja az elveit és elindul a divatfónok irányába, droid, szifon meg egyéb tapicskolós ****ok... Eddig prémium kategória volt és ezt a szintet kéne is tartani, de lefeküdt a casual rétegeknek.

Ezért újra elkezd toppon lenni, de milyen áron...

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja